KPN: “Consumenten moeten minimaal 40 euro per maand betalen om kwaliteit netwerk op peil te houden”

De directeur voor consumenten bij KPN heeft tijdens een congres gezegd dat abonnementen flink duurder moeten worden om de kwaliteit van het netwerk op peil te kunnen houden. De manager meent dat klanten minimaal 40 euro per maand moeten betalen om de investering rendabel te houden voor KPN.

De uitspraak van de topman is opmerkelijk aangezien in 2011 abonnementen al flink duurder zijn geworden in Nederland en datalimieten naar een minimum terug zijn gebracht voor consumenten. Marco Visser, directeur Consumenten van KPN, deed zijn uitspraak op Telecom Time, zo meldt Emerce. Volgens Visser moet KPN wekelijks miljoenen investeren in zijn netwerk op de groei van het dataverkeer bij te kunnen benen. KPN streeft er dan ook naar dat consumenten op termijn minimaal 40 euro per maand gaan betalen aan KPN voor hun abonnement. Alleen dan is het voor KPN rendabel om te blijven investeren in zijn netwerk.

De topman laat ook weten dat de overheidsregulering nog steeds een doorn in het oog is van de provider. Met name de netneutraliteit die onlangs in de wet is opgenomen belemmert KPN om nieuwe winstmodellen te ontwikkelen, aldus Visser. “Wij willen niet gevangen blijven in een Voice model,” zegt Visser. “Alleen heeft netneutraliteit de mogelijkheden eerder beperkt dan verruimd.”

De topman onderstreept wel dat het voor klanten nog moeilijk te begrijpen is dat de kosten voor mobiel internet en telefonie de pan uit rijzen. De consument moet beter worden voorgelicht en daarnaast dient er een stuk bewustwording te komen. “Logisch, want die klant wil lekker kunnen internetten, maar de Nederlander is tegenwoordig dag in dag uit aan het communiceren.” Visser heeft niet gerept over een eventueel LTE-netwerk van KPN en mogelijke prijsafspraken van de providers, waar de NMa nu onderzoek naar doet.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters