KPN doet goede zaken in tweede kwartaal van 2008

KPN heeft in het tweede kwartaal van 2008 beter gepresteerd dan gedacht. Hierdoor wordt de teleomsector weer wat opgetrokken na het verlies van gisteren.

De winst van KPN daalde weliswaar in het tweede kwartaal, met bijna 12% tot 353 miljoen, maar dat was minder slecht dan verwacht. De omzet stijgt wél, van 3 miljard tot bijna 3,7 miljard. De hogere inkomsten komen voor het merendeel op conto van automatiseerder Getronics, die vorig jaar werd overgenomen. Getronics behaalde in het voorbije kwartaal een omzet van 504 miljoen euro. De resultaten van KPN zijn opvallend. Gisteren kwam Vodafone met een omzetwaarschuwing. KPN gaat er nu vanuit dat de resultaten in Nederland gelijk zullen blijven aan die van vorig jaar.

Een flinke groei in de combinatie van internet en bellen, televisie en mobiele telefonie maakt dat KPN de verwachtingen voor Nederland heeft verhoogd. Het concern rekent niet langer op een daling van de resultaten op de thuisbasis. Het bedrijfsresultaat (ebit) van KPN steeg in het tweede kwartaal licht, van 649 miljoen euro naar 656 miljoen. Vergeleken met de eerste drie maanden van 2008 verbeterden de resultaten op alle punten.

In het buitenland deed KPN goede zaken met zijn divisie voor mobiele telefonie. De Duitse dochter E-Plus haalde een recordaantal van 780.000 nieuwe klanten binnen, waardoor de omzet daar met bijna 10% steeg tot 808 miljoen euro. In België kreeg dochterbedrijf BASE er 102.000 klanten bij. Ook daar nam de omzet met 10% toe, tot 171 miljoen euro.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters