KPN doet goede zaken in tweede kwartaal van 2008

KPN heeft in het tweede kwartaal van 2008 beter gepresteerd dan gedacht. Hierdoor wordt de teleomsector weer wat opgetrokken na het verlies van gisteren.

De winst van KPN daalde weliswaar in het tweede kwartaal, met bijna 12% tot 353 miljoen, maar dat was minder slecht dan verwacht. De omzet stijgt wél, van 3 miljard tot bijna 3,7 miljard. De hogere inkomsten komen voor het merendeel op conto van automatiseerder Getronics, die vorig jaar werd overgenomen. Getronics behaalde in het voorbije kwartaal een omzet van 504 miljoen euro. De resultaten van KPN zijn opvallend. Gisteren kwam Vodafone met een omzetwaarschuwing. KPN gaat er nu vanuit dat de resultaten in Nederland gelijk zullen blijven aan die van vorig jaar.

Een flinke groei in de combinatie van internet en bellen, televisie en mobiele telefonie maakt dat KPN de verwachtingen voor Nederland heeft verhoogd. Het concern rekent niet langer op een daling van de resultaten op de thuisbasis. Het bedrijfsresultaat (ebit) van KPN steeg in het tweede kwartaal licht, van 649 miljoen euro naar 656 miljoen. Vergeleken met de eerste drie maanden van 2008 verbeterden de resultaten op alle punten.

In het buitenland deed KPN goede zaken met zijn divisie voor mobiele telefonie. De Duitse dochter E-Plus haalde een recordaantal van 780.000 nieuwe klanten binnen, waardoor de omzet daar met bijna 10% steeg tot 808 miljoen euro. In België kreeg dochterbedrijf BASE er 102.000 klanten bij. Ook daar nam de omzet met 10% toe, tot 171 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters