KPN draagt grootzakelijke tak België over aan Mobistar

KPN is met Mobistar tot een overeenkomst gekomen over de verkoop van zijn grootzakelijke tak in België. Het bedrijf zal hiermee een deel van zijn Belgische onderneming stoppen en alleen nog verdergaan voor consumenten en kleinere bedrijven.

KPN simHet was al eerder bekend dat KPN er ten dele mee ophoudt in België, maar erg concreet was het nog niet. Dat is het nu wel geworden, nu de Nederlandse onderneming een overeenkomst heeft bereikt met het Belgische Mobistar. KPN zal al zijn Belgische activiteiten die gericht zijn op grote bedrijven, onder de naam KPN Belgium Business NV, van de hand doen en ook het glasvezelnetwerk van 1800 kilometer overdragen aan Mobistar. Hierbij zullen 9000 klanten overgaan worden en 135 werknemers zullen van KPN naar Mobistar verhuizen. De Belgische telco betaalt hier een bedrag van 65 miljoen euro voor. Dit is iets meer dan de jaaromzet van de onderdelen van KPN, die ongeveer 50 miljoen euro zal bedragen dit jaar. Mobistar verwacht een positieve bijdrage aan zijn omzet en bruto-inkomen in 2010 door de deal.

De reden dat KPN stopt met het bedienen van grote bedrijven in België is dat het bedrijf te veel last heeft van de concurrentie. De Belgische tak van KPN, KPN Group Belgium, zal nog wel gewoon particulieren en midden- en kleinbedrijven blijven voorzien van vaste telefonie. Ook een ander Belgisch dochterbedrijf van KPN, Getronics België, zal gewoon actief blijven op de markt.

Bron: Telecompaper

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters