KPN draagt grootzakelijke tak België over aan Mobistar

KPN is met Mobistar tot een overeenkomst gekomen over de verkoop van zijn grootzakelijke tak in België. Het bedrijf zal hiermee een deel van zijn Belgische onderneming stoppen en alleen nog verdergaan voor consumenten en kleinere bedrijven.

KPN simHet was al eerder bekend dat KPN er ten dele mee ophoudt in België, maar erg concreet was het nog niet. Dat is het nu wel geworden, nu de Nederlandse onderneming een overeenkomst heeft bereikt met het Belgische Mobistar. KPN zal al zijn Belgische activiteiten die gericht zijn op grote bedrijven, onder de naam KPN Belgium Business NV, van de hand doen en ook het glasvezelnetwerk van 1800 kilometer overdragen aan Mobistar. Hierbij zullen 9000 klanten overgaan worden en 135 werknemers zullen van KPN naar Mobistar verhuizen. De Belgische telco betaalt hier een bedrag van 65 miljoen euro voor. Dit is iets meer dan de jaaromzet van de onderdelen van KPN, die ongeveer 50 miljoen euro zal bedragen dit jaar. Mobistar verwacht een positieve bijdrage aan zijn omzet en bruto-inkomen in 2010 door de deal.

De reden dat KPN stopt met het bedienen van grote bedrijven in België is dat het bedrijf te veel last heeft van de concurrentie. De Belgische tak van KPN, KPN Group Belgium, zal nog wel gewoon particulieren en midden- en kleinbedrijven blijven voorzien van vaste telefonie. Ook een ander Belgisch dochterbedrijf van KPN, Getronics België, zal gewoon actief blijven op de markt.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters