KPN draait afrekenen per minuut terug voor ontevreden klanten

Het televisieprogramma Kassa heeft in haar aflevering KPN zover gekregen om het afrekenen per minuut gedeeltelijk terug te draaien. Ontevreden klanten kunnen via een speciale website ervoor zorgen dat hun minuten weer per seconden afgerekend worden door KPN.

KPN logo

Het consumentenprogramma Kassa heeft voor de derde keer op rij aandacht besteed aan het afronden van belminuten per minuut in plaats van per seconden.

Telco’s KPN, Hi, Telfort, T-Mobile en Vodafone kondigden onlangs aan dat ze het telefoonverkeer per minuut gaan afronden in plaats van per seconden. Veel telco’s deden dat al, maar sinds de uitzending van Kassa is er een hoop tumult over ontstaan. De telco’s redeneren dat hun inkomsten achteruit gaan en om investeringen te blijven doen in het netwerk de marge omhoog moet. Door het afronden op minuten blijft de marge op peil bij de telco’s die vervolgens weer nieuwe investeringen moet rechtvaardigen. Desondanks kan Kassa zich met vele consumenten niet vinden in deze praktijken en inmiddels hebben duizenden klanten hun bezwaar ingediend.

Waar Kassa vooral over lijkt te vallen, is dat de klantenservice en de verkopers van de telco’s hun klanten niet goed genoeg geïnformeerd hebben over de wijzigingen. KPN lijkt het eens te zijn met de redactie van Kassa en heeft een nieuwe website in het leven geroepen waarbij consumenten kunnen aangeven dat ze graag de oude voorwaarden willen hebben. Zo kunnen klanten die ontevreden zijn terugkeren naar afrekenen per seconden. Ook Hi zou onder deze regeling vallen en klanten van Telfort dienen contact op te nemen met de klantenservice. Vodafone geeft aan dat het haar abonnement niet gaat wijzigen maar dat het wel van plan is om met een nieuwe vorm te gaan komen die afrekenen per seconden weer mogelijk zal maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DA Borgdorff -

  Zoals reeds onder Youp van 't Hek geplaatst in kopie:
  Ik heb ook al een dergelijke maandenlange schoffering van de KPN-telecom/internet klanten-onoservice moeten pruimen en ben daar intussen dus naar de hogere bomen opgestoomd, o.a. via diverse posten op Groepen van de professionele Linkedin relaties, over bv. de omissie inzake het Glasvezelnetwerk in Den Haag, en verdere valse voorlichting terzake van transmissiesnelheden.
  🙁 dAb :X

 2. Rolo -

  Wanneer stoppen we eens met ontzettend te zeiken op alles in ons leven! Bij elk bedrijf draait het om winst en we worden overal elke dag genaaid! Als jij boodschappen doet bij een supermarkt betaal je ook meer dan dat het werkelijk waard is. Als jij met je auto bij de bezinepomp staat waar de prijzen bijna dagelijks de lucht inschieten, gedraag je je als een mak lammetje en gooi je die tank weer vol! We verwachten te veel voor zo min mogelijk geld! Accepteer dat we op deze manier leven of maak geen deel uit van de maatschappij ;)Geniet van het feit dat je leeft en mag wonen in dit prachtige land 😛

 3. geweten -

  Ik mag niet stelen en U ook niet.
  Ik wil betalen voor hetgeen ik gebruik en wens geen creatieve rekening, waardoor ik belazerd wordt.
  Het telefoon bedrijf belazerd al vele jaren zijn clientèle en het wordt tijd dat de overheid ingrijpt.
  Ik vraag mij af waarvoor ik een regering heb en stel dat die dienen te waken voor misstanden zoals oa. hier omschreven. Ik wens niet bestolen te worden en verwacht binnenkort hier de gerechtelijke stappen over te vernemen en de daders veroordeeld te zien.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters