KPN en Samsung lanceren samen Mobiele TV

KPN en Samsung hebben vandaag officieel Mobiele TV geïntroduceerd voor Nederland. Met een abonnement van 9,95 per maand en een geschikte telefoon kan iedereen vanaf 5 juni kijken naar tien kanalen.

KPN belooft een goede beeld- en geluidskwaliteit en leesbare ondertiteling op geschikte toestellen. MobielTV werkt volgens de DVB-H standaard via het netwerk van Digitenne. DVB-H is een onderdeel van de DVB standaard voor digitale televisie en radio via de ether, speciaal bedoeld voor handheld-apparaten zoals telefoons en PDA’s. Er zijn nog maar weinig apparaten die DVB-H kunnen onvangen, maar dat worden er snel meer volgens KPN. Tot nu toe was televisie op de mobiel alleen mogelijk via IPTV met UMTS, een systeem met een veel minder goede beeldkwaliteit.

Kijkers van MobielTV kunnen 10 kanalen ontvangen waaronder Nederland 1, 2 en 3. Ook SBS6, RTL4, Veronica, MTV, Discovery, Xite en Nickelodeon zitten in het pakket. Daarnaast introduceren sommige omroepen speciale kanalen voor de telefoon. Zo komt RTL met RTL24, een speciaal ontwikkelde nieuwszender met het beste van onder andere het RTL Nieuws en Boulevard. KPN is de eerste in Europa met een dergelijk grootschalig netwerk voor mobiele TV. Alleen in Azië is mobiele televisie al grootschalig gelanceerd. KPN introduceert de dienst precies voor het Europees Kampioenschap voetbal. Alle wedstrijden zijn via de mobiele telefoon te volgen.

KPN zal de nieuwe dienst introduceren met een campagne met als slogan ‘Wachten wordt leuk”. Uit onderzoek dat KPN heeft laten uitvoeren blijkt dat Nederlanders juist op gedwongen wachtmomenten stress ervaart en zoekt naar ontspanning. MobielTV zou juist voor die mensen een uitkomst zijn, maar liefst tachtig procent van de Nederlanders noemt televisie het beste middel voor pure ontspanning, aldus KPN. KPN zal samen met Samsung vanaf 5 Juni de P960 gaan verkopen die geschikt is voor het DVB-H netwerk. All About Phones heeft inmiddels het eerste review model mogen ontvangen en binnen een paar weken zullen we een uitgebreide review maken van deze nieuwe dienst en telefoon.

samsung-p960 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters