KPN en Samsung lanceren samen Mobiele TV

KPN en Samsung hebben vandaag officieel Mobiele TV geïntroduceerd voor Nederland. Met een abonnement van 9,95 per maand en een geschikte telefoon kan iedereen vanaf 5 juni kijken naar tien kanalen.

KPN belooft een goede beeld- en geluidskwaliteit en leesbare ondertiteling op geschikte toestellen. MobielTV werkt volgens de DVB-H standaard via het netwerk van Digitenne. DVB-H is een onderdeel van de DVB standaard voor digitale televisie en radio via de ether, speciaal bedoeld voor handheld-apparaten zoals telefoons en PDA’s. Er zijn nog maar weinig apparaten die DVB-H kunnen onvangen, maar dat worden er snel meer volgens KPN. Tot nu toe was televisie op de mobiel alleen mogelijk via IPTV met UMTS, een systeem met een veel minder goede beeldkwaliteit.

Kijkers van MobielTV kunnen 10 kanalen ontvangen waaronder Nederland 1, 2 en 3. Ook SBS6, RTL4, Veronica, MTV, Discovery, Xite en Nickelodeon zitten in het pakket. Daarnaast introduceren sommige omroepen speciale kanalen voor de telefoon. Zo komt RTL met RTL24, een speciaal ontwikkelde nieuwszender met het beste van onder andere het RTL Nieuws en Boulevard. KPN is de eerste in Europa met een dergelijk grootschalig netwerk voor mobiele TV. Alleen in Azië is mobiele televisie al grootschalig gelanceerd. KPN introduceert de dienst precies voor het Europees Kampioenschap voetbal. Alle wedstrijden zijn via de mobiele telefoon te volgen.

KPN zal de nieuwe dienst introduceren met een campagne met als slogan ‘Wachten wordt leuk”. Uit onderzoek dat KPN heeft laten uitvoeren blijkt dat Nederlanders juist op gedwongen wachtmomenten stress ervaart en zoekt naar ontspanning. MobielTV zou juist voor die mensen een uitkomst zijn, maar liefst tachtig procent van de Nederlanders noemt televisie het beste middel voor pure ontspanning, aldus KPN. KPN zal samen met Samsung vanaf 5 Juni de P960 gaan verkopen die geschikt is voor het DVB-H netwerk. All About Phones heeft inmiddels het eerste review model mogen ontvangen en binnen een paar weken zullen we een uitgebreide review maken van deze nieuwe dienst en telefoon.

samsung-p960 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters