KPN en Samsung lanceren samen Mobiele TV

KPN en Samsung hebben vandaag officieel Mobiele TV geïntroduceerd voor Nederland. Met een abonnement van 9,95 per maand en een geschikte telefoon kan iedereen vanaf 5 juni kijken naar tien kanalen.

KPN belooft een goede beeld- en geluidskwaliteit en leesbare ondertiteling op geschikte toestellen. MobielTV werkt volgens de DVB-H standaard via het netwerk van Digitenne. DVB-H is een onderdeel van de DVB standaard voor digitale televisie en radio via de ether, speciaal bedoeld voor handheld-apparaten zoals telefoons en PDA’s. Er zijn nog maar weinig apparaten die DVB-H kunnen onvangen, maar dat worden er snel meer volgens KPN. Tot nu toe was televisie op de mobiel alleen mogelijk via IPTV met UMTS, een systeem met een veel minder goede beeldkwaliteit.

Kijkers van MobielTV kunnen 10 kanalen ontvangen waaronder Nederland 1, 2 en 3. Ook SBS6, RTL4, Veronica, MTV, Discovery, Xite en Nickelodeon zitten in het pakket. Daarnaast introduceren sommige omroepen speciale kanalen voor de telefoon. Zo komt RTL met RTL24, een speciaal ontwikkelde nieuwszender met het beste van onder andere het RTL Nieuws en Boulevard. KPN is de eerste in Europa met een dergelijk grootschalig netwerk voor mobiele TV. Alleen in Azië is mobiele televisie al grootschalig gelanceerd. KPN introduceert de dienst precies voor het Europees Kampioenschap voetbal. Alle wedstrijden zijn via de mobiele telefoon te volgen.

KPN zal de nieuwe dienst introduceren met een campagne met als slogan ‘Wachten wordt leuk”. Uit onderzoek dat KPN heeft laten uitvoeren blijkt dat Nederlanders juist op gedwongen wachtmomenten stress ervaart en zoekt naar ontspanning. MobielTV zou juist voor die mensen een uitkomst zijn, maar liefst tachtig procent van de Nederlanders noemt televisie het beste middel voor pure ontspanning, aldus KPN. KPN zal samen met Samsung vanaf 5 Juni de P960 gaan verkopen die geschikt is voor het DVB-H netwerk. All About Phones heeft inmiddels het eerste review model mogen ontvangen en binnen een paar weken zullen we een uitgebreide review maken van deze nieuwe dienst en telefoon.

samsung-p960 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters