KPN en Vodafone zien toename mobiel internet rond jaarwisseling

KPN-klanten hebben in de nieuwjaarsnacht drie keer zoveel mobiele data verstookt als precies een jaar geleden. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Consumenten sluiten online het liefste een abonnement met telefoon bij KPN af

De nieuwjaarsnacht is voor providers altijd een piekmoment, als veel mensen elkaar opbellen, whatsappen of sms’en om elkaar gelukkig nieuwjaar te wensen. KPN zag een flinke verschuiving van sms naar het mobiele netwerk. Er zijn dit jaar vijf miljoen gesprekken gevoerd rond de jaarwisseling. Dat aantal is gelijk aan het aantal belletjes een jaar geleden.

De sms is echter flink op zijn retour. Vorig jaar gingen er nog 8,5 miljoen sms’jes over het netwerk van KPN, nu waren dat er zes miljoen. KPN meldt dat veel klanten inmiddels zijn overgestapt op het landelijk dekkende 4G-netwerk, dat in 2014 zijn voltooiing kreeg. Sindsdien is het datagebruik fors toegenomen.

Vodafone ziet omzet en ledenbestand dalen Vodafone

Vodafone registreerde ruim 31 terabyte aan internetverkeer, wat een stijging is van 55 procent ten opzichte van een jaar geleden. Zeven miljoen telefoontjes werden er gepleegd, wat een daling is van 3,6 procent vergeleken met het begin van 2014, en er werden 15 miljoen sms’jes gestuurd. Dat is een daling van dertig procent.

Aardig is dat Vodafone een verschil heeft gemerkt tussen het belgedrag van Amsterdammers en Rotterdammers. Tijdens de grote publieke nieuwjaarsfeesten op de Blaak in Rotterdam werden er vooral whatsapp-berichtjes gestuurd, getuige het grote datagebruik daar. Op de Dam in Amsterdam werd juist erg veel gebeld om de beste wensen over te brengen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters