KPN gaat subsidies verlagen op mobiele telefoons bij abonnementen

KPN heeft tegenover het Algemeen Dagblad bevestigd dat het de subsidies gaat verlagen voor toestellen. Hierdoor zouden telefoons duurder worden bij de aanschaf. Vodafone begint juist aan een nieuwe prijzenoorlog en kondigt een grootschalige kortingsactie aan.

KPN heeft aangegeven geen gratis telefoons meer te gaan weggeven bij een nieuw abonnement bij de provider. De provider breekt hiermee met haar eigen traditie aangezien KPN de eerste provider was in Nederland die gratis telefoons weggaf bij een abonnement. Marco Visser van KPN geeft tegenover het AD aan dat de markt nu totaal anders is geworden. ‘De situatie is nu zo dat er meer sim-kaarten in omloop zijn dan Nederlanders, daarnaast kennen we in Nederland door stevige concurrentie een van de laagste tarieven van Europa.’ Volgens KPN zouden de gratis telefoons daardoor niet meer te rechtvaardigen zijn en ook de kosten zijn inmiddels de pan uit gerezen en worden tegenwoordig tv’s en andere elektronica met een abonnement verkocht. Toen de gratis toestellen bij een abonnement werden bedacht was het nooit de bedoeling geweest om de subsidie ook voor andere elektronica te laten gelden.

‘Het geld wordt door KPN, maar ook door Vodafone en T-Mobile verdiend met vaste abonnementen en niet met prepaid,’ zegt Ed Achterberg van het onderzoeksbureau Telecompaper. ‘Maar de kosten voor prepaid moeten wel worden gemaakt.’ KPN gaat daarom vanaf 1 juli stoppen met de subsidie van toestellen. Consumenten zullen gemiddeld 70 tot 80 euro bij moeten betalen bij een nieuwe telefoon. Visser beseft wel daarmee klanten kwijt te raken. ‘Dergelijke klanten die om de drie maanden een ander prepaid-abonnement nemen gun ik mijn concurrenten. Ook zij zullen er niets aan verdienen.’

Bron: Algemeen Dagblad

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters