'KPN gaat zich ten dele terugtrekken uit België'

Verschillende bronnen binnen KPN België hebben bevestigd dat het bedrijf van plan is een groot deel van zijn Belgische tak te verkopen wegens een gebrek aan concurrentie in de Belgische telecom-markt.

KPN

KPN België is de Belgische tak van KPN die sinds 2007 eigenaar is van operator Base en de Belgische tak van Tele2. KPN kocht het Belgische Tele2/Versatel Belgiumen in 2007 voor 95 miljoen euro. Het bedrijf zou nu opzoek zijn naar een koper voor de zakelijke klanten van het bedrijf en het glasvezelnetwerk van het vroegere Versatel, nu Tele2. KPN had eerder al de Belgische regering op de vingers getikt dat er een groot gebrek is aan concurrentie in de Belgische telecom-markt en dat de investeringen van KPN in België op de helling worden gezet als de regering niet snel werk maakt van een geliberaliseerde markt.

Volgens het bedrijf is de monopolie van de Belgische provider Belgacom een doorn in het oog. Zo zijn al verschillende bedrijven onderuit gegaan door de dominante positie van Belgacom in de zakelijke markt. De zoektocht naar een koper is ondertussen al ver gevorderd en de grootste kanshebbers voor de overname zijn momenteel provider Telenet en het Britse COLT. Een topman van Belgacom heeft al laten weten dat ze niet geïnteresseerd zijn in de overname.

Momenteel ligt de hele Belgische telecom-markt onder vuur. Het onderzoeksbureau Test-Aankoop heeft onlangs al in een onderzoek vastgesteld dat zowel het mobiele internet als het breedband internet in België abnormaal duur is ten opzichte van andere Europese landen. Volgens verschillende bedrijven en consumentenorganisaties moet de regering dringend actie ondernemen aan de hoge prijzen en de duopolie van Telenet en Belgacom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via