KPN geeft frequenties Telfort terug aan de overheid

KPN heeft besloten om een deel van de licenties die telecomdochter Telfort nog in handen heeft terug te geven aan de Nederlandse overheid. De telecomketen heeft hiertoe besloten naar aanleiding van een recente gerechtelijke uitspraak.

KPN heeft vandaag in een persbericht laten weten dat de telecomgigant een deel van zijn licenties gaat teruggeven aan de Nederlandse overheid. De telco kwam in de problemen doordat dochter Telfort niet volledig gebruik zou maken van de licenties voor UMTS. Tijdens de aanschaf hiervan, waar KPN zelf bijna aan onderdoor ging, werd contractueel vastgelegd dat de houder van de frequenties hiervan optimaal gebruik moest blijven maken en het netwerk moest onderhouden. Na de overname van Telfort door KPN zijn later ook de netwerken van de twee telco’s samengegaan. Hierdoor werd een deel van de frequenties niet meer gebruikt en daar kon het Agentschap Telecom niet mee leven.

KPN laat weten dat het gaat om frequenties die horen bij twee vergunningen die in 1998 en 2000 aan Telfort zijn toegewezen, de zogenaamde DCS1800-frequentie en de UMTS-frequentie. KPN wil geen onnodig financiële risico’s lopen, indien het deze stap niet had genomen dan kon het een boete tegemoet zien van maximaal 40 miljoen euro. KPN heeft nu het ministerie van Economische Zaken verzocht de Telfort-vergunningen in te trekken. De telco laat weten dat er voor zijn klanten bij zowel Telfort als KPN niets verandert.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters