KPN geeft nieuwe aandelen uit om positie te versterken

Provider KPN heeft een zwaar jaar achter de rug. Door tegenvallende prestaties en een hoger dan gehoopte kosten voor de 4G veiling is KPN genoodzaakt extra kapitaal te gaan aantrekken.

KPN logo

Provider KPN heeft vandaag haar financiële cijfers over het laatste kwartaal van 2012 bekend gemaakt en de voltallige cijfers over 2012. De provider heeft een slecht jaar achter de rug als gevolg van teruglopende sms-opbrengsten en belminuten. Zo daalde de gemiddelde omzet per klant van 36 euro per maand naar 33 euro in een jaar tijd. De omzet daalde in een jaar tijd met 3 procent tot 3.2 miljard eurp. Daar waar in het laatste kwartaal van 2012 KPN een verlies noteerde van 160 miljoen euro, weet het bedrijf wel 2012 af te sluiten met een overall winst van 693 miljoen euro.

KPN heeft besloten om een aandelen emissie uit te geven ter waarden van 4 miljard euro. Hierdoor is KPN plots meer dan een miljard euro minder waard geworden als gevolg van de verdubbeling van aandelen die RIM heeft uitgegeven. Het aandeel KPN staat momenteel dan ook 22 procent lager. KPN is van plan minder dividend uit gaan keren en daarnaast gaat het meer investeren, met namen in glasvezel en in Duitsland.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters