KPN gooit HD Voice open voor het grote publiek

Provider KPN heeft bekendgemaakt dat het telecombedrijf HD Voice voor iedereen toegankelijk heeft gemaakt en over haar hele netwerk heeft uitgerold. De provider zal de dienst kosteloos aan haar klanten blijven aanbieden.

Slechts een maand nadat KPN haar test met HD Voice gestart was, laat de provider nu weten dat die test succesvol is verlopen en dat de techniek over het hele netwerk uitgerold is. Klanten kunnen voortaan kosteloos gebruik maken van de nieuwe dienst en hoeven hier niets speciaals voor te doen. HD Voice is een techniek waarbij het belsignaal via UMTS loopt in plaats van de normale lijn. Dit heeft als voordeel dat het digitale signaal een stuk helderder is en geen last meer heeft van ruis of kraak. Ook filtert het toestel omgevingsgeluid weg waardoor de nadruk meer komt te liggen om de spraak via het toestel.

HD Voice heeft aan beide zijden van de lijn wel toestellen nodig die allebei deze techniek ondersteunen. Zowel de ontvanger als de zender heeft een toestel met HD Voice nodig. Alle fabrikanten beschikken over toestellen die HD Voice ondersteunen. Het gaat hierbij met name om smartphones met het Android OS en Windows Phone. De nieuwe techniek is beschikbaar voor alle klanten die gebruik maken van het KPN-netwerk, waaronder Telfort en Hi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters