KPN gooit snelheid HSPA-netwerk omhoog

KPN heeft aangekondigd de snelheden van zijn mobiele internetnetwerk, dat momenteel over HSPA loopt, flink te gaan verhogen. De downloadsnelheid wordt verdubbeld en de uploadsnelheid gaat met ongeveer 50% omhoog.

KPN

Terwijl ze in Zweden hard bezig zijn om LTE te lanceren, blijft Nederland nog even doorkachelen op HSPA. Dit wordt ook wel duidelijk uit het feit dat KPN aangekondigd heeft de snelheid van zijn HSDPA- en HSUPA-netwerk te verhogen. De theoretisch maximale HSDPA-snelheid gaat van 7,2Mbit per seconde naar 14,4Mbit per seconde. De uploadsnelheid, ofwel de HSUPA-snelheid, gaat van een theoretisch maximum van 1,4Mbit per seconde naar 2Mbit per seconde. Dit zal eerst gebeuren op belangrijke plaatsen zoals Schiphol, later zal heel Nederland de snelheidsverhoging krijgen. KPN hoopt binnen een jaar 80% van het netwerk opgewaardeerd te hebben. KPN verwacht trouwens dat het mobiele netwerk snel de vaste verbinding voorbij zal gaan op sommige plaatsen. “Verwacht wordt dat mobiel met deze en toekomstige, nog hogere, bandbreedtes een prima en in sommige gevallen zelfs beter alternatief zal zijn voor vaste verbindingen, bijvoorbeeld in landelijke gebieden.”

De snelheidsverhoging van KPN zal trouwens vooral invloed hebben op de browsesnelheid met een netbookabonnement: de maximum snelheid van het snelste internetabonnement voor de telefoon ligt momenteel namelijk nog op 1Mbps voor downloaden. Daarnaast liggen de theoretische snelheden altijd wat hoger dan de realiteit, dus ook met je netbook zul je niet in staat zijn op de volle 14,4Mbps te surfen voorlopig.

Bron: Telecompaper

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters