KPN: “Haast maken met mobiele betalingen”

KPN topman Peter Van Leeuwen wil haast maken met de introductie van mobiel betalen in Nederland. Van Leeuwen is bang dat anders een andere grote partij er mee aan de haal gaat en dat providers en banken dan nog slechts als doorgeefluik fungeren.

Van Leeuwen deed zijn uitspraak tijdens een NFC conferentie in Azië, zo meldt Emerce. Peter Van Leeuwen is binnen KPN verantwoordelijk voor strategy en business development en is dan ook onderanderen de drijvende kracht achter de NFC push van KPN. Een jaar geleden maakten dan ook verschillende banken en KPN samen bekend dat ze gingen samenwerken om mobiel betalen mogelijk te maken in Nederland.

Echter gaat het volgens Van Leeuwen niet snel genoeg en dient er meer vaart achter het initiatief te komen. “We willen de markt domineren om te voorkomen dat een andere grote speler ons voor zal zijn”, aldus Van Leeuwen. Bedrijven als Google zijn al volop bezig om mobiel betalen te introduceren doormiddel van hun smartphones die voorzien zijn van een NFC-chip. Zo lanceerde Google onlangs nog Google Wallet in Amerika, de betaaldienst die middels de Nexus S werkt en een aantal banken en retailers in het land.

Van Leeuwen is dan ook bang dat als grote partijen zoals Google tractie krijgen in het land, dat providers als KPN en de banken dan alleen nog fungeren als doorgeefluik om de betaling af te handelen en te faciliteren. KPN is dan ook van plan om binnenkort gesprekken te starten met verschillende leveranciers van NFC-technologie en smartphones om zo het project in gang te zetten. De verwachting is dat in het derde kwartaal van 2012 het daadwerkelijk tot een universele betaaldienst zal komen in Nederland waarbij de verschillende partijen zoals KPN, T-Mobile, Vodafone, ABN Amro, ING en Rabobank gezamenlijk de dienst in de markt zetten en de betalingen faciliteren en afhandelen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters