KPN: “Haast maken met mobiele betalingen”

KPN topman Peter Van Leeuwen wil haast maken met de introductie van mobiel betalen in Nederland. Van Leeuwen is bang dat anders een andere grote partij er mee aan de haal gaat en dat providers en banken dan nog slechts als doorgeefluik fungeren.

Van Leeuwen deed zijn uitspraak tijdens een NFC conferentie in Azië, zo meldt Emerce. Peter Van Leeuwen is binnen KPN verantwoordelijk voor strategy en business development en is dan ook onderanderen de drijvende kracht achter de NFC push van KPN. Een jaar geleden maakten dan ook verschillende banken en KPN samen bekend dat ze gingen samenwerken om mobiel betalen mogelijk te maken in Nederland.

Echter gaat het volgens Van Leeuwen niet snel genoeg en dient er meer vaart achter het initiatief te komen. “We willen de markt domineren om te voorkomen dat een andere grote speler ons voor zal zijn”, aldus Van Leeuwen. Bedrijven als Google zijn al volop bezig om mobiel betalen te introduceren doormiddel van hun smartphones die voorzien zijn van een NFC-chip. Zo lanceerde Google onlangs nog Google Wallet in Amerika, de betaaldienst die middels de Nexus S werkt en een aantal banken en retailers in het land.

Van Leeuwen is dan ook bang dat als grote partijen zoals Google tractie krijgen in het land, dat providers als KPN en de banken dan alleen nog fungeren als doorgeefluik om de betaling af te handelen en te faciliteren. KPN is dan ook van plan om binnenkort gesprekken te starten met verschillende leveranciers van NFC-technologie en smartphones om zo het project in gang te zetten. De verwachting is dat in het derde kwartaal van 2012 het daadwerkelijk tot een universele betaaldienst zal komen in Nederland waarbij de verschillende partijen zoals KPN, T-Mobile, Vodafone, ABN Amro, ING en Rabobank gezamenlijk de dienst in de markt zetten en de betalingen faciliteren en afhandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Niels -

    Ook voor telefoons zonder ingebouwde NFC-chip, bij [url=http://www.cashlessbetalen.nl/]cashlessbetalen.nl[/url] is het mogelijk zo'n chip op een sticker te krijgen om (o.a.) op je batterij te plakken. Werkt prima, en is je Desire toch weer ff hip aan de bar!:)

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters