KPN introduceert eigen navigatie dienst

KPN heeft gisteren zijn nieuwe dienst online gegooid: KPN OpWeg. Gebruikers van KPN OpWeg krijgen via het scherm van hun toestel actuele route-informatie.

Met de dienst gaat KPN de concurrentie aan met onder meer TomTom, dat naast navigatieapparatuur ook navigatiesoftware levert voor mobiele telefoons. Klanten van KPN OpWeg betalen maandelijks 7,50 euro voor de dienst, inclusief het dataverkeer. Dat is natuurlijk stukken goedkoper dan een navigatie pakket van TomTom kopen en je hebt er een data bundel bij.

KPN OpWeg maakt van je telefoon een compleet navigatiesysteem en biedt 3D kaarten en stapsgewijze gesproken instructies om snel en eenvoudig een bestemming te bereiken. Als je het adres niet weet kun je het direct opzoeken in De Telefoongids op persoons- of bedrijfsnaam. De ANWB verkeersinformatie zorgt dat je tijdig weet waar de files staan maar ook waar je op je snelheid moet letten.Echter niet alle telefoons zijn geschikt voor KPN OpWeg. Waarschijnlijk heb je een Java player nodig op je telefoon om de dienst te kunnen gebruiken. Klik hier om te kijken welke telefoons ondersteund worden door KPN.

KPN OpWeg is een off-board navigatiesysteem voor de telefoon met West Europese kaarten (afkomstig van NavteqTM). Je beschikt altijd over de meest actuele kaarten want de route-informatie en de kaartgegevens worden opgehaald via een mobiele dataverbinding. Andere features zijn de bekende POI’s (Points of Interests) en de mogelijkheid de kaart te bekijken.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters