KPN introduceert mobiele TV

KPN heeft aangekondigd om via internet televisie te gaan aanbieden voor mobiele telefoons. In het pakket zijn 11 zenders opgenomen waarnaar je kunt kijken.

KPN maakte donderdag bekend dat het elf zenders via zijn umts-netwerk gaat aanbieden: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, RTL 7/Z, SBS6, TMF, Eurosport, CNN, Cartoon Network en Discovery Channel. Onduidelijk is met welke bitrate de zenders verstuurd worden, maar volgens een KPN-woordvoerder is deze ‘voldoende’ om een uitzending in goede kwaliteit te kunnen bekijken. Standaard is een Surf&Mail-abonnement echter beperkt met een downloadsnelheid van 128Kbit. Voorwaarde van het gebruik van MobielTV is dat je beschikt over een geschikt umts-toestel. Voorlopig zijn dit de Nokia N95, N73 en E61.

Naast een geschikt umts-toestel en abonnement moet je een gratis applicatie downloaden die het mogelijk maakt tv te kijken zonder een mobiele internet pagina te openen. Door middel van een soort ‘etalage’ (zie foto) op je mobiel kun je eenvoudig zappen tussen de tv-zenders en heb je een direct overzicht van de programma’s. Andere providers als Vodafone en Orange bieden deze service al enige tijd aan, maar KPN onderscheidt zich door de klantvriendelijke ‘etalage’.

KPN zegt met het gratis zenderaanbod de wensen van bestaande klanten te willen peilen, nog voordat de uitrol van het dvb-h-netwerk voltooid is. Op termijn zal KPN geheel overschakelen naar dvb-h, waardoor het streamen over umts- en hsdpa-verbindingen niet langer nodig zal zijn.

Client_mozaik_op_N95_3 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters