KPN introduceert mobiele TV

KPN heeft aangekondigd om via internet televisie te gaan aanbieden voor mobiele telefoons. In het pakket zijn 11 zenders opgenomen waarnaar je kunt kijken.

KPN maakte donderdag bekend dat het elf zenders via zijn umts-netwerk gaat aanbieden: Nederland 1, 2 en 3, RTL 4, RTL 7/Z, SBS6, TMF, Eurosport, CNN, Cartoon Network en Discovery Channel. Onduidelijk is met welke bitrate de zenders verstuurd worden, maar volgens een KPN-woordvoerder is deze ‘voldoende’ om een uitzending in goede kwaliteit te kunnen bekijken. Standaard is een Surf&Mail-abonnement echter beperkt met een downloadsnelheid van 128Kbit. Voorwaarde van het gebruik van MobielTV is dat je beschikt over een geschikt umts-toestel. Voorlopig zijn dit de Nokia N95, N73 en E61.

Naast een geschikt umts-toestel en abonnement moet je een gratis applicatie downloaden die het mogelijk maakt tv te kijken zonder een mobiele internet pagina te openen. Door middel van een soort ‘etalage’ (zie foto) op je mobiel kun je eenvoudig zappen tussen de tv-zenders en heb je een direct overzicht van de programma’s. Andere providers als Vodafone en Orange bieden deze service al enige tijd aan, maar KPN onderscheidt zich door de klantvriendelijke ‘etalage’.

KPN zegt met het gratis zenderaanbod de wensen van bestaande klanten te willen peilen, nog voordat de uitrol van het dvb-h-netwerk voltooid is. Op termijn zal KPN geheel overschakelen naar dvb-h, waardoor het streamen over umts- en hsdpa-verbindingen niet langer nodig zal zijn.

Client_mozaik_op_N95_3 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters