KPN is weer een volledig Nederlands bedrijf

KPN heeft dochterbedrijf Base verkocht aan Telenet. Met de verkoop van het Belgische Base is een bedrag van 1,325 miljard euro gemoeid. KPN is hierdoor weer een volledig Nederlands bedrijf.

Gouden Privacy Waarborg-keurmerk voor KPN Kpn

KPN verkocht eerder ook al het Duitse E-Plus aan Telefonica Duitsland. KPN is na de verkoop van Base van plan om de opbrengsten van de verkoop te gebruiken om maximale waarde te creëren voor zijn aandeelhouders. Als de transactie in zijn geheel is afgerond, licht KPN zijn plannen voor wat het met de opbrengsten wil doen verder toe.

“We zijn tevreden met het akkoord dat we met Telenet hebben bereikt over de verkoop van Base”, vertelt de CEO van KPN, Eelco Blok in een persbericht. “De afgelopen jaren is Base zeer succesvol geweest als Challenger in de Belgische mobiele markt. De transactie toont niet alleen onze toewijding aan met betrekking tot het realiseren van een aantrekkelijk rendement voor onze aandelhouders, maar draagt ook bij aan de versterking vna de marktpositie van Base.”

KPN is door de verkoop weer een bedrijf dat alleen in Nederland actief is. “Wij geloven in geïntegreerde dienstverlening en de combinatie van vaste en mobiele diensten levert in Nederland al zeer goede resultaten op, met groei van het aantal klanten en een stijgende klanttevredenheid”, aldus Blok.

“De goede voortgang die wij boeken zal naar verwachting leiden tot een gestabiliseerde, geschoonde EBITDA (brutowinst, red.) aan het einde van 2015, een groeiende vrije kasstroom en een groeiend dividend”, besluit Blok.

KPN verwacht dit jaar dus meer winst te draaien en gaat zich nu dus alleen op de Nederlandse markt richten, na een paar mindere jaren achter de rug te hebben. Telenet krijgt dankzij de overname van Base een eigen netwerk in België.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters