KPN kampt met grote storing van haar mobiele diensten – Update 2

Provider KPN lijkt last te hebben van een grote storing van haar belverkeer op mobieltjes. Mensen klagen sinds even voor 14 uur dat ze onbereikbaar zijn en niet kunnen bellen.

KPN storing

Gebruikers van de provider KPN lijken massaal last te hebben van een storing die momenteel bij de telco aan de gang is. Gebruikers op Twitter weten in grote getallen te melden dat ze onbereikbaar zijn middels de telco. Ook het internetverkeer op mobieltjes lijkt last te hebben van de storing. Volgens meldingen op Twitter zou de storing vooral in Den Haag, waar ook het hoofdkantoor van KPN staat, plaats hebben, maar ook andere regio’s lijken vooralsnog niet bereikbaar te zijn met het netwerk. Volgens een tweet van dochter Hi is de storing beperkt tot omgevingen Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Beide dochters van KPN, Telfort en Hi, hebben dus ook last van deze storing. Volgens de andere ondermening die tevens van KPN is genaamd Simyo, is de storing ook in Leiden aangekomen.

KPN laat weten dat het momenteel nog niet weet waar de storing is veroorzaakt en heeft het probleem momenteel nog in onderzoek. De telco kan nog niet zeggen hoe groot de storing daadwerkelijk is. Volgens de website van KPN is er momenteel nog steeds geen storing in het land.

De volgende gebieden lijken last te hebben van de storing van KPN:

Leiden Ja Ja
Den Haag Ja Ja
Utrecht Ja Ja
Katwijk Ja ja
Vianen Ja Ja
Rotterdam Ja Ja
Tiel Ja Ja
Houten Ja Ja
Gronigen Ja ja
Wageningen Ja Ja
Woerden Ja Ja
Nieuwegein Ja Ja
Wassenaar Ja Ja
Zoetermeer Ja Ja

Update 2 om 15 uur:

Het lijkt erop dat de eerste gebieden, waaronder Den Haag, weer online beginnen te komen. Gebruikers melden dat ze weer bereikbaar zijn via het KPN-netwerk. De storing heeft precies een uur geduurd en het lijkt erop dat langzaam maar zeker de storing verholpen wordt door het gehele land heen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters