KPN kampt met netwerk storing voor mobiele telefonie – Update 3

Provider KPN lijkt met een storing te kampen op zijn mobiele diensten. Zowel gsm als sms en UMTS lijken in Noord Oost-Nederland uit de lucht te zijn.

Provider KPN lijkt met een storing te kampen in noordoost-Nederland. De woordvoerder van de telco meent dat de storing inmiddels al opgelost is, maar desondanks lijken nog veel gebruikers er last van te hebben op Twitter. Desondanks weet de woordvoerder van KPN aan All About Phones te melden dat de storing al verholpen is en van korte duur was. Ondertussen blijven veel gebruikers nog klagen dat ze niet bereikbaar zijn zowel via sms als telefoon in het noordoosten van het land. Onduidelijk is nog of de storing alleen beperkt is tot het noordoosten van het land of dat ook de rest van Nederland er last van heeft.

Onduidelijk is nog wat de oorzaak van de storing is. KPN kon dit nog niet melden en heeft de storing nog in onderzoek. Via Twitter wist KPN eerder al de storing te bevestigen en iemand anders weer weet te melden dat de klantenservice van de telco heeft gezegd dat de storing voor 19 uur vanavond opgelost zal zijn. Zodra er meer bekend is zal de provider ons voorzien van nieuwe informatie.

Update op 18/07/2011 om 18:12 uur:

Inmiddels lijkt de storing opgelost te zijn en worden mensen langzaam aan weer aangesloten. Aangezien het om een relatief klein gebied zou gaan, zou iedereen weer binnen een uur moeten kunnen bellen.

Update op 18/07/2011 om 19:25 uur:

Het lijkt erop dat KPN nog steeds niet de storing op orde heeft. Ondanks eerdere berichten, hebben nog steeds veel mensen geen bereik, zo blijkt uit de reacties onder dit bericht en op Twitter. KPN is niet bereikbaar voor commentaar. We houden de situatie in de gaten en zullen updates plaatsen zodra er meer informatie beschikbaar is.

Update op 18/07/2011 om 19:45 uur:

KPN laat in een reactie aan All About Phones weten dat de storing het gevolg is door een wijziging in het systeem van de telco. Hierdoor ontstond plots een kleine congestie waardoor verkeer zich opstapelde. Volgens KPN is dit tussen 18 uur en 19 uur hersteld en worden mensen weer geleidelijk aangesloten op het systeem. Inmiddels zou de storing dan ook afgelopen moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. kimberley pex -

  Waarom ik nog wel kan internetten ,vroeg de overbuurvrouw aan de andere kant van ’t blok? Omdat ik daar een andere provider voor heb. Alles gesplitst, wel iets duurder, maar dan kun je in ieder geval nog “levenstekenen uitzenden”.

 2. kimberley pex -

  Nog steeds geen internet , tv en telefonie ! 4 Dagen later. t Gebied 6229 ligt plat. Nee, er staan geen meldingen op internet ! dat zijn ze wel gewoon verplicht eigenlijk. KPN moet dit echt melden, zodat iedereen weet dat dit gebied onbereikbaar is. Mensen kunnen met hun gsm gratis bellen naar 0800 0402. We dachten woensdag dat ’t binnen ’n paar uur opgelost zou zijn………….’t is nu zaterdag. We zitten geΓ―soleerd.

 3. kimberley pex -

  KPN DOET NIKS !!! STORING RANDWIJK MAASTRICHT V.A. 10 FEBR.2016. AL DAGEN ZIT RANDWIJK ZONDER TV TELEFOON EN INTERNET. Iedereen belt zich suf naar KPN met een eventuele gsm , of via buren met een andere provider. Ze hadden zogenaamd geen meldingen binnengekregen. Wel dus. Op internet staat nog steeds geen melding van een storing , onvoorstelbaar. t blijkt nu een ondergrondse kapotte kabel , liet KPN weten, maar die moeten ze nog opsporen, ergens in Randwijk. Dan bedrijf inschakelen, dan graven , dan repareren……………..kan nog dagen tot weken duren ! Kunnen ze niks van zeggen. Shit wat een ellende.

 4. kimberley pex -

  DRAMA !!! Grote KPN storing in Randwijk Maastricht, en niemand had n melding gedaan, dus er werd niks ondernomen. Gisteren 10 febr.2016 Aswoensdag lag Randwijk plat , nu nog. dag later. Wat ’n gedoe.

 5. tink -

  nou zit hier ook met hi al zinds gistermiddag zonder bereik.. echt zwaar irritant!!
  wordt nou wel tijd dat er iets aan gebeurd hoor..
  en ik zit in de bollenstreek in ZH

 6. Nicole -

  Hallo allemaal, ik ben op vakantie in Denemarken en sinds vanmiddag heb ik ook geen ontvangst meer met mijn KPN abonnement… Lekker hoor :0(

 7. Pink -

  Update 21.49: De woordvoerster van KPN zegt na enig uitzoekwerk in de organisatie dat de storing voortkomt vanuit "een reset van een node om 15.00 uur. Daardoor moet het netwerk weer opstarten en dat kost tijd. Vooral omdat het zeer druk is, neemt het een langere tijd in beslag. De verwachting is dat het tegen middernacht opgelost is en iedereen weer verbinding kan maken."

  De storing treft deels ook abonnees van Hi, Telfort en MVNO's die van het KPN-netwerk gebruik maken. De storing had tevens effect op het gsm-verkeer en de vaste internet- en telefoonlijnen.

  Hier zijn ze in ieder geval iets duidelijker πŸ™‚

 8. ikke -

  Tjonge jonge zeg………je zal er maar van afhankelijk zijn. Ben benieuwd wat ze hun klanten gaan bieden nu…..te zot voor woorden!!!!

 9. Pink -

  Vanmiddag geen netwerk
  Nu kan ik wel bellen en gebeld worden maar niet op internet alleen via wifi..
  Hebben meer mensen hier last van..? Mijn mobiel al geupdate en terug gezet naar fabriekswaarden etc..
  Ik hoop niet dat het aan mijn Samsung Galaxy SII ligt..

   1. Pink -

    Dank voor snelle antwoord.. πŸ™‚
    Nu geen mobiel netwerk meer beschikbaar..
    Blijkbaar heb je het ene moment wel bereik(netwerk) en andere moment niet..
    @Vriezenveen.. Wel weinig nieuws hierover trouwens op internet.. Moeilijk te vinden..

    Wat moeten oudere mensen die geen pc hebben met internet wel niet denken die ineens niet meer kunnen bellen..? Waar halen hun deze info vandaan..

 10. Goldmund -

  In Deventer ligt alles nog plat volgens mij, totaal geen mobiel internet van kpn, zowel op mn dongel als op mn mobiel.
  Vreemd, opgelost? Laat me niet lachen.

  Goldmund

 11. Jose -

  Leeuwarden (Friesland)

  Kon vanmiddag rond half 5 nog bellen en gebeld worden. Vlak daarna niet meer. Heb een hi abbo en kan helemaal niks. Alleen noodoproepen bellen, maar denk niet dat ze en ambu sturen.

  Hoelang gaat dit geintje nog deuren???
  Het is al later dan 19.00 uur!!!!

 12. diana -

  Kan wel gebeld worden, maar er staat bij mij nog steeds":alleen noodoproep.Kan zelf nog niks. Hoogst irritant.(dorpje boven groningen)

 13. Nick -

  Ook hier in Ten Boer ( Groningen) geen internet, wel telefonie. Snap niet dat ze zo ongecontroleerd ter werk gaan met storingen oplossen.

 14. wmp1976 -

  Wat een drama dat KPN, mijn vader is op vakantie en de kantoortelefoon is doorgeschakeld naar mijn mobiel.. de hele dag al niet bereikbaar en nu nog steeds niet (leeuwarden)

  Ben benieuwd wat KPN gaat doen om ons schadeloos te stellen

 15. onee -

  Hier, Olst-Wijhe, ook nog steeds geen bereik en geen mobiel internet… Soms lijkt het te werken maar dat is steeds maar even. Gek dat KPN niets meldt op haar storingoverzicht…

 16. Joris -

  Woordvoerder zegt dat alles is opgelost, zou ik ook zeggen. Kan haar ff één ding melden: heb nog steeds geen bereik. Niet de eerste keer bij KPN, pfff.. We wachten nog maar een aantal uren.

  Wachtende in woede en stress verblijf ik.
  Vriendelijke groeten,
  Joris

 17. chantal -

  Almelo:

  Waardeloos, kpn niet bereikbaar voor commentaar…nee gek he? de rest van nederland ook niet!!!!!

  Tis inmiddels 20.30 uur!!!!!!

 18. Jeroen -

  Is er al wat bekend over hoelang dit nog gaat duren?..
  In Almelo rond een uur of half 4? dat het weg viel. en het is nu nog steeds niet verholpen.

  Dus HI – Almelo – Geen mobiel netwerk. geen internet.

 19. pascal -

  hoorn en heerhugowaard nog geen netwerk geen bellen via hi

  denk je ik neem een duurdere abbo bij een betere aanbieder, krijg je dit

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters