KPN kampt met netwerk storing voor mobiele telefonie – Update 3

Provider KPN lijkt met een storing te kampen op zijn mobiele diensten. Zowel gsm als sms en UMTS lijken in Noord Oost-Nederland uit de lucht te zijn.

Provider KPN lijkt met een storing te kampen in noordoost-Nederland. De woordvoerder van de telco meent dat de storing inmiddels al opgelost is, maar desondanks lijken nog veel gebruikers er last van te hebben op Twitter. Desondanks weet de woordvoerder van KPN aan All About Phones te melden dat de storing al verholpen is en van korte duur was. Ondertussen blijven veel gebruikers nog klagen dat ze niet bereikbaar zijn zowel via sms als telefoon in het noordoosten van het land. Onduidelijk is nog of de storing alleen beperkt is tot het noordoosten van het land of dat ook de rest van Nederland er last van heeft.

Onduidelijk is nog wat de oorzaak van de storing is. KPN kon dit nog niet melden en heeft de storing nog in onderzoek. Via Twitter wist KPN eerder al de storing te bevestigen en iemand anders weer weet te melden dat de klantenservice van de telco heeft gezegd dat de storing voor 19 uur vanavond opgelost zal zijn. Zodra er meer bekend is zal de provider ons voorzien van nieuwe informatie.

Update op 18/07/2011 om 18:12 uur:

Inmiddels lijkt de storing opgelost te zijn en worden mensen langzaam aan weer aangesloten. Aangezien het om een relatief klein gebied zou gaan, zou iedereen weer binnen een uur moeten kunnen bellen.

Update op 18/07/2011 om 19:25 uur:

Het lijkt erop dat KPN nog steeds niet de storing op orde heeft. Ondanks eerdere berichten, hebben nog steeds veel mensen geen bereik, zo blijkt uit de reacties onder dit bericht en op Twitter. KPN is niet bereikbaar voor commentaar. We houden de situatie in de gaten en zullen updates plaatsen zodra er meer informatie beschikbaar is.

Update op 18/07/2011 om 19:45 uur:

KPN laat in een reactie aan All About Phones weten dat de storing het gevolg is door een wijziging in het systeem van de telco. Hierdoor ontstond plots een kleine congestie waardoor verkeer zich opstapelde. Volgens KPN is dit tussen 18 uur en 19 uur hersteld en worden mensen weer geleidelijk aangesloten op het systeem. Inmiddels zou de storing dan ook afgelopen moeten zijn.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters