KPN kiest voor LTE als opvolger van HSDPA

KPN heeft tegenover Tweakers.net verklaard dat de telco in de data-drager LTE de opvolger heeft gevonden van haar HSDPA-netwerk. Volgens een KPN woordvoerder zou WiMAX in de praktijk onvoldoende voordelen bieden tegenover het huidig netwerk van KPN.

KPN

KPN heeft in een interview tegenover Tweakers.net vermeld dat de telco een keuze heeft gemaakt voor de opvolger van haar HSDPA-netwerk. Bij monde van Manager mobiele netwerken Michael Vocke wist KPN te melden dat de telco het afgelopen haar een test heeft gedaan met WiMAX echter waren de resultaten daarvan teleurstellend. Zo zou in de praktijk de snelheid minimaal verschillen met die van het huidig HSDPA-netwerk van KPN terwijl op papier de snelheid velen malen hoger zou moeten liggen van WiMAX. Mede dankzij deze test heeft het de telco doen besluiten om voor de 4G opvolger te kiezen in de vorm van Long Term Evolution of kortweg LTE.

Volgens Vocke is LTE de geschikte kandidaat omdat de techniek backwards compatible is met het huidige netwerk van KPN waardoor de overstap naar het nieuwe netwerk theoretisch veel soepeler zou moeten verlopen als het moment daadwerkelijk daar is. Daarnaast ligt de theoretische snelheid van LTE rond de 326.4 Mbit/s echter hoop de telco in de praktijk een tiende daarvan te halen voor consumenten. KPN geeft wel aan dat de ontwikkeling van haar netwerk een meer jaren plan is en dat consumenten er voorlopig niet op hoeven te rekenen dat ze kunnen overstappen op het LTE-netwerk. Wel wist de telco te melden dat het haar HSDPA-netwerk tot die tijd verder blijft ontwikkelen en zo zal de telco binnen afzienbare tijd met snelheden komen die rond de 14.4 Mbit/s zouden komen te liggen.

Door de koers die KPN inslaat lijkt het erop dat voor Nederland besloten is wat de opvolger gaat worden van de huidige datanetwerken. WiMAX lijkt nu een techniek die tot het verleden behoord aangezien bedrijven als Nokia, T-Mobile, Vodafone en Sony Ericsson LTE als opvolger zien van het huidig netwerk. Vocke benadrukt wel dat er een groot draagvlak vanuit de producenten noodzakelijk is om LTE tot een succes te maken en het daadwerkelijk te adopteren.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters