KPN klanten verbruiken in 2015 twee keer zoveel MB’s

Het dataverbruik onder Nederlandse smartphonegebruikers blijft toenemen. Klanten van KPN verbruikten dit jaar bijvoorbeeld twee keer zoveel MB’s als in 2014.

Dit laat KPN weten op zijn website. In het derde kwartaal verbruikte de gemiddelde klant elke maand 1,3 GB, terwijl dat vorig jaar nog met 620 MB heel wat lager lag. Gebruikers van KPN lijken overigens meer data te verbruiken dan de klanten van dochterproviders Telfort en Simyo. Neem je namelijk het gemiddelde dataverbruik van alle mensen die het KPN-netwerk verbruiken, dan kom je nu namelijk uit op een gemiddelde van 913 MB.Heel vreemd is dat nou ook weer niet: KPN biedt bijvoorbeeld een internetbundel van 10 GB met standaard 4G-internet, terwijl bijvoorbeeld de internetbundel van Simyo maximaal 4 GB groot is. Met 3G-internet.

6S-generatie

Het stijgende dataverbruik ligt volgens KPN aan een aantal dingen, vertelt de directeur Mobiele Netwerken van het bedrijf, Jacob Groote. “Enerzijds gebruiken we steeds vaker smartphones met grotere en betere schermen en betere camera’s die steeds sneller worden: de zogenaamde 6S-generatie”, vertelt hij. “Ook het gebruik is veranderd, met name de mogelijkheid om korte video’s en muziek te streamen op smartphones is mateloos populair.”

De forse toename van internetverbruik gaat de provider naar eigen zeggen goed af. “Tegelijkertijd ervaren klanten nauwelijks belemmeringen”, meent Groote. “Omdat we een landelijk dekkend 4G-netwerk hebben dat het mogelijk maakt dat diensten vrijwel altijd en overal uitstekend functioneren. En begin dit jaar verdubbelde KPN de databundels zodat klanten nog meer gebruik kunnen maken van mobiele data.”

KPN 4G+

Omdat de provider verwacht dat het dataverbruik de komende jaren alleen nog maar toeneemt, blijft de provider investeren in zijn netwerk. Afgelopen jaar werd het 4G+-netwerk uitgerold, waarbij gebruik wordt gemaakt van meerdere frequenties. Hierdoor is het netwerk niet alleen sneller, maar neemt ook de capaciteit ervan toe. Een mooi voorproefje voor toenemend dataverbruik komt vannacht, tijdens de jaarwisseling. KPN verwacht dat er dan 40 procent meer MB’s worden verbruikt dan normaal.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters