KPN koopt 51% van videoconferencingspecialist Talk & Vision

KPN laat weten dat het de videoconferencingspecialist Talk & Vision voor 51% heeft opgekocht. Het bedrijf zal binnenkort worden samengevoegd met videoconference-activiteiten van Getronics en KPN, waardoor deze bedrijven samen een leidende positie in de Benelux weten te bemachtigen.

videoconference

KPN heeft nu 51% van Talk & Vision opgekocht en zal in 2012 het hele bedrijf op gaan kopen. De videoconferencespecialist is de spin in het web van het leveren en onderhouden van apparatuur voor videocommunicatie bij multinationals. Ook regelt het bedrijf het beheer van vergaderingen en heeft het permanent toezicht op de verbindingen zodat eventuele problemen meteen kunnen worden opgelost.

De markt van videoconferencing groeit erg snel, wat natuurlijk niet vreemd is in de huidige economische crisis. Videoconferencing is namelijk een goed alternatief voor vergaderen. Het bespaart namelijk flink wat reiskosten en natuurlijk tijd en is daardoor ook een stuk milieuvriendelijker. De omzet van deze markt is dan ook het afgelopen jaar met 35% gestegen.

“De economische crisis brengt aan het licht dat werken efficiënter moet en dat dit ook kan. Dat sluit goed aan bij ons concept van Het Nieuwe Werken en biedt onze zakelijke klanten de mogelijkheid om kosten te besparen”, aldus Eelco Blok, lid van de Raad van Bestuur van KPN.

De activiteiten van Talk & Vision worden ondergebracht bij Getronics Information & Communication Solutions. Getronics bedient bij KPN de Top 500 grootzakelijke klanten met IT en Telecommunicatie. De samen te voegen bedrijven zullen samen een sterke positie gaan behalen in Europa op het gebied van videoconferencing, en nummer één worden in de Benelux.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters