KPN koppelt drie frequenties samen voor sneller 4G-internet

KPN gaat zijn 4G-internet verder verbeteren. De provider koppelt drie frequenties aan elkaar, zodat de downloadsnelheid verder wordt verhoogd. Dit doet KPN eerst in een proefopstelling in Delft.

KPN koppelt drie frequenties samen voor sneller 4G-internet Kpn

KPN laat dit weten in een persbericht. Sinds vorig jaar koppelt KPN in grote steden al de 800 en 1800 MHz-frequenties aan elkaar. Stapelen noemt de provider dit. Nu gaat het in samenwerking met Ericsson en Qualcomm daar in Delft nog een frequentie aan toevoegen, die van 2600 MHz.

Wanneer het ‘drie-in-één’-4G verder wordt uitgerold, is nog onbekend. Volgens KPN gaat het eerst gebeuren op plekken waar het 4G-gebruik heel hoog is. Dit beïnvloedt de snelheid van een 4G-netwerk. Met het ‘drie-in-één’-4G komt er meer capaciteit.

KPN beweert dat de snelheid fors wordt verbeterd. Zo zijn er downloadsnelheden van maximaal 297Mb per seconde genoteerd, wat vier keer zo snel is als normaal 4G van KPN. De komende tijd wil KPN vooral ervaring opdoen met het verbeterde 4G-internet.

“Deze resultaten laten zien dat KPN voorbereid is op de toekomst”, meent Jacob Groote, directeur Mobiel KPN. “KPN heeft als eerste telecomprovider in Nederland een landelijke 4G-dekking gerealiseerd. In het belang van onze klanten willen we deze technische voorsprong behouden.”

Naast KPN heeft ook Vodafone een 4G-netwerk dat landelijk gedekt is. T-Mobile heeft ook een 4G-netwerk. Dit is nog niet landelijk gedekt, maar moet dit aan het einde van 2015 wel zijn. Ondertussen begint Tele2 dit jaar ook met het uitrollen van zijn netwerk voor supersnel 4G-internet. Het is nog niet bekend wanneer dit netwerk landelijk gedekt is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  "297MB"
  Neem aan dat jullie 297Mb bedoelen want anders zou er spraken zijn van een vertienvoudiging tov 4G+. die een theoretische snelheid van 225MBit heeft.

  1. Dominick -

   KPN heeft het over 297MB in ieder geval. Maar aangezien ze ook zeggen "vier keer sneller dan gebruikelijk" zal het inderdaad wel om Mb gaan. Dank 🙂

 2. Sylmaron -

  Snelheid is voor mij niet een eerste vereiste. Ik vind 4G nu snel genoeg. Ik zou liever zien dat providers de datalimieten uit zichzelf zouden verruimen. De hele maatschappij is ingericht op digitale consumptie maar de providers doen net alsof het nog 2005 is.

  1. Arnold Jansma -

   Dat is vanwege de opbrengsten en een stuk netwerk ontlasten.
   Vroeger was bellen en sms duur nu verdienen ze daar veel minder mee. Ze moeten ergens winst op maken.

  2. Quasimodo -

   Helemaal mee eens. Nu worden de snelheden opgevoerd en praktisch heb je er niet zo bijzonder veel aan. Streamen en browsen ging al goed en voor alle andere zaken is 3g voldoende. Enkel bij downloaden heeft het aanmerkelijk voordeel maar daar gebruik je wifi voor.
   Maw: de datalimieten opschroeven heb je inderdaad veel meer aan zonder verhoging van de prijs uiteraard 😉

   Voor KPN is het waarschijnlijk alleen maar weer een nieuwe abonnementsvorm. Early adopters betalen de prijs. Uiteindelijk zullen we er allemaal van profiteren maar dat gaat nog een poos duren.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters