KPN krijgt contract met Staat voor vaste telefonie, en met de politie voor smartphones

KPN mag toch de vaste telefonie voor de overheid verzorgen, nadat het bedrijf eerder wegens valsspelen uit de aanbestedingsprocedure was gezet. Met het contract is een bedrag van 120 miljoen euro gemoeid.

KPN logo

Tele2 kreeg de opdracht, nadat was gebleken dat KPN zich niet aan de regels had gehouden door informatie voor de concurrenten achter te houden.

Het gerechtshof oordeelde echter dat de uitsluiting van KPN onterecht was, zodat die het overheidscontract alsnog krijgt. Of de zaak hiermee is afgedaan is nog onduidelijk, want zowel Tele2 als andere mededingers kunnen nog tot 26 juli bezwaar maken tegen de gunning aan KPN.

De GPD-bladen melden vandaag overigens dat KPN ook smartphones aan de politie gaat leveren. De smartphones worden een soort kantoor in de binnenzak van agenten, waardoor ze langer op straat kunnen zijn. Flink wat administratieve taken kunnen op de smartphone worden gedaan of worden bekort door gebruik van de apparaten. Agenten gaan daarnaast beter geïnformeerd de straat op. Momenteel gebruiken enkele honderden wijkagenten al een BlackBerry om onder meer over hun bezigheden te twitteren en informatie te geven of te vragen aan het publiek.

Door de deal met KPN zal dit flink worden uitgebreid. KPN gaat daartoe aan de Nederlandse politie BlackBerry’s leveren, ongetwijfeld vanwege de geavanceerde beveiligde software waar deze smartphones op draaien. KPN en politie beveiligen de smartphones ook nog op andere ‘eigen’ manieren, zo meldt de GPD. Als een agent zijn smartphone kwijtraakt, kan die bijvoorbeeld op afstand worden geblokkeerd zodat niemand met de politie kan meeluisteren of -lezen.

Bron: ANP, Webwereld, GPD

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters