KPN lanceert op 4 februari 4G in Nederland

KPN heeft vanmiddag tijdens een persconferentie bekend gemaakt vanaf 4 februari 4G-diensten te gaan aanbieden. De uitrol begint in de noordelijke Randstad, en het netwerk zal over ruim een jaar dekkend zijn.

De steden Amsterdam, Alphen aan de Rijn, Amstelveen, Beverwijk, Haarlem, Purmerend en Zaandam zullen direct op 4 februari toegang hebben tot het snelle LTE-netwerk. LTE zorgt voor een internetsnelheid die volgens KPN tot wel tien keer sneller is dan de huidige HSDPA-techniek en biedt tevens beter bereik.

KPN zal 4G toevoegen aan de bestaande bundel van 2500MB. Die kost €25 per maand en heeft een maximale snelheid van 25Mbps. Daarnaast komt er een nieuwe bundel met een datalimiet van 5GB en een snelheid van 50Mbps, die gaat €35 kosten. Voor laptops en tablets gelden dezelfde bundels losgekoppeld van een bel- en smsbundel. Die kosten €10 per maand meer. Als introductieactie zal KPN deze bundels de eerste tijd aanbieden voor €40 per maand de eerste 8 maanden, inclusief een bijbehorende belbundel.

Zakelijk biedt KPN de BedrijfsBundelXL aan. Daarbij is de keuze tussen een variant met 1GB datalimiet en 500 minuten voor €71,68 of een variant met 2GB datalimiet en 1600 minuten voor €159,72. Beide bundels hebben een snelheid van 50Mbps. Als introductieaanbod biedt KPN de eerste bundel voor €35,84 per maand in de eerste 12 maanden. Er komen tevens twee laptop/tablet-abonnementen voor zakelijke klanten. Daarbij is de keuze tussen 3GB voor €43,52 of 8GB voor €64.

Hi lanceert een nieuw abonnement onder de naam Hi XL 4G. Daarmee krijg je voor €32,50 4GB datategoed op het 4G-netwerk en kun je tevens gratis sms’en en gratis bellen naar Hi-klanten.

KPN zal een aantal 4G-apparaten gaan aanbieden bij de launch van het netwerk. Dat zijn de Nokia Lumia 920 en Nokia Lumia 820 op Windows Phone-gebied. Voor Android komt er een 4G-versie van de Samsung Galaxy S III en biedt KPN de Huawei Ascend 4G aan. Qua tablets komt er een 4G-versie van de Samsung Galaxy Note 10.1 en voor je laptop biedt KPN een 4G-dongel van Huawei en een mobiele 4G Wi-Fi hotspot van Huawei.

KPN gaat daarnaast een community opzetten voor mensen die een 4G-abonnement afsluiten. Daarmee wil KPN de dialoog aangaan met consumenten en ervaringen van consumenten horen.

Bron: KPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. just--mike -

    Dit had ik vorige week gehoord op het werk. Wij gaan namelijk voor kpn de zogenoemde "sites" aanpassen voor 4G gebruik op de luchthaven schiphol. Het kan wel even duren voordat het echt werkt op de luchthaven. Er zit meer bij kijken dan je verwacht.

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Demonstratie: deze gloednieuwe technologie gaat het verschil maken voor smartphones lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters