KPN maakt internetten in het buitenland goedkoper

KPN heeft nieuwe tarieven bekend gemaakt voor het internet in het buitenland. De provider gaat een bundel van 10 euro per maand aanbieden waarbij men 100MB aan data zal krijgen voor in het buitenland. Ook de prijs per MB wordt naar beneden bijgesteld.

Provider KPN had tijdens een Kassa-uitzending eerder dit jaar al te kennen gegeven dat de telco haar tarieven voor het buitenland ging bijstellen. Inmiddels is het zover en heeft KPN middels een persbericht laten weten dat vanaf 1 juli de nieuwe tarieven van de telco in zullen gaan. Naast een lagere prijs laat KPN ook weten dat het de 50 euro beperking voor de Europese Unie voor mobiel internet gaat uitbreiden naar de gehele wereld en hiermee is KPN de eerste telco die dat doet in Nederland. De overige providers in Nederland hebben alleen een verplichte beperking voor de EU ingesteld.

De nieuwe tarieven van KPN voor het buitenland zijn nog steeds prijzig vergeleken met de concurrenten. Zo gaat het standaardtarief voor internet op mobiel in de EU omlaag van 3,95 euro naar 3,50 euro per MB. Er kan een voordeliger tarief ingesteld worden door klanten die in de EU 1.75 per MB zal gaan kosten en 2.95 in overige EU landen die buiten deze bundel vallen. KPN zal ook met een grotere bundel voor in de EU komen die 10 euro per maand zal kosten. Hiervoor krijgt men 100MB aan data die ze de zelfde maand nog dienen op te maken. De telco laat weten dat het standaardtarief voor buiten Europa gehalveerd is naar €9,95 per MB.

KPN behoort met deze tarieven nog steeds tot de duurdere uit het rijtje. Zo kan men bij Vodafone voor 2.50 euro per dag 35 MB internetten in de EU. Voor 5 euro extra in de maand bovenop het normale bel+sms+web abonnement kan men zelfs de 1GB bundel van Nederland gebruiken in Europa. T-Mobile biedt een bundel aan van 500MB voor 9.95 euro per maand waarmee geïnternet kan worden in de EU. De nieuwe tarieven van KPN zijn terug te vinden op de website van de telco.

Het prijsverschil is gedeeltelijk te verklaren doordat KPN de enige telco is die geen uitgebreid eigen netwerk in Europa heeft. Vodafone en T-Mobile hebben dit echter wel en Vodafone zelfs tot ver daar buiten. KPN dient met elke telco in het buitenland te onderhandelen over de tarieven, dit terwijl de overige twee telco’s veelal eigen tarieven kunnen bepalen vanuit de moederorganisatie.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters