KPN maakt mobiel internet duurder

De tarieven van mobiel internet gaan omhoog bij KPN. Wie daarnaast ook nog via Skype wil bellen, krijgt nog een extra rekening.

KPN logoKPN verkoopt steeds meer smartphones. En de apps daarop, die via het mobiele internet werken, slokken steeds meer dataverkeer op. Dat kost de provider steeds meer geld, en dat wordt bij de klanten teruggehaald. De smartphone-apps blijken namelijk ook steeds meer het gebruikelijke bellen en sms-en te vervangen.

Dat laatste is bijvoorbeeld het geval met een app als Whatsapp. Als je dat installeert, kun je gratis sms-sen. Whatsapp werkt via het mobiele internet en kost KPN zo twee keer geld: wel dataverkeer, maar geen sms-inkomsten. Ook het gebruik van Whatsapp en soortgelijke diensten gaat straks geld kosten; KPN zal er een rekening voor sturen.

Als tegenprestatie voor de hogere prijzen wordt wel de snelheid van het mobiele internet verdubbeld.

KPN moet vanwege de gemiste inkomsten bezuinigen. Een en ander betekent dat KPN weer gaat snijden in het aantal banen. Topman Eelco Blok kondigde onlangs aan dat vier- tot vijfduizend man personeel eruit vliegt. De personeelsreductie moet zijn beslag krijgen in de periode tot en met 2015.

In het NOS Journaal verklaarde Blok te verwachten dat ook de concurrenten, T-Mobile en Vodafone, de tarieven van mobiel internet omhoog zullen gooien. Vodafone gaf daar in het Journaal geen commentaar op. T-Mobile zei geen concrete plannen te hebben voor een tariefsverhoging, maar sloot niets uit voor de toekomst.

Hoe het zit met de KPN-merken Hi en Telfort is niet toegelicht.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters