KPN maakt nieuwe CEO bekend

Het raad van bestuur heeft na opvallend lang wikken en wegen Eelco Blok aangeduid als opvolger van Ad Scheepbouwer. Blok zal vanaf april 2011 het roer overnemen bij Nederland’s grootste telecomoperator.

Eelco Blok CEO KPNHet raad van bestuur van KPN had zich dit jaar voorgenomen om voor het eind van de zomer een opvolger te kiezen van Ad Scheepbouwer. Na een interne machtsstrijd, volgens de geruchten althans, lijkt eindelijk de kogel door de kerk. Scheepbouwer staat inmiddels al velen jaren aan het roer van KPN en wist het bedrijf van ondergang te redden nadat het haar UMTS-licenties te duur had ingekocht. Inmiddels is KPN de grootste telco van Nederland en heeft het ook ambities om in het buitenland haar activiteiten verder uit te breiden. Verantwoordelijk voor deze buitenlandse activiteiten binnen KPN is momenteel Eelco Blok en het raad van bestuur heeft dan ook na lang wikken en wegen Blok benoemd tot de opvolger van Scheepbouwer. KPN CEO Ad Scheepbouwer: “Ik heb vele jaren met Eelco Blok samengewerkt. Zijn kennis van onze industrie en van het bedrijf, qua operaties, strategie en potentieel, zowel in binnen- als buitenland, zijn ongeëvenaard. Ik verwacht dat KPN onder zijn bewind de succesvolle ontwikkeling zal voortzetten.”

Blok zal bij KPN een magere 800.000 euro per jaar gaan verdienen en uiteraard zullen eventuele bonussen hierbij niet meegerekend zijn. Vanaf april 2011 zal Blok het stokje overnemen van Scheepbouwer die dan met pensioen zal gaan. Volgens Blok zal hij de huidige koers van KPN blijven varen: “Ik ben al een aantal jaren lid van de Raad van Bestuur en ongelooflijk trots om voor de positie van CEO te zijn gevraagd en sta vierkant achter KPN’s huidige strategie en financieel beleid.”

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters