KPN maakt nieuwe tarieven bekend voor mobiel internet

KPN zal vanaf 5 september nieuw tarieven gaan hanteren voor zowel data als bellen en sms’en. De telco meent dat het opschroeven van de tarieven nodig is om de gegroeide dataverbruik onder consumenten te kunnen bijbenen in het netwerk.

De nieuwe tarieven van KPN zijn terug te vinden in een pdf van de provider. Wat opvalt is dat de tarieven van KPN een stuk hoger liggen dan dat van zijn concurrenten. KPN gaat drie bundels introduceren, bel-sms, bellen-sms-web en bel-sms-web xl. De tarieven zijn volgens de telco zo ingericht dat men niet over zijn bundel heen hoeft te gaan als hij het juiste abonnement heeft gekozen.

Echter als men de prijzen gaat vergelijken dan krijg je bij een abonnement van een abonnement van bel-sms-web xl a 35 euro per maand bij KPN 150 belminuten en 250MB aan data. Dit terwijl je bij Vodafone voor het zelfde geld 200 minuten krijgt en 1GB aan data. KPN heeft voor elke bundel hoogte een ander datahoeveelheid aangegeven waardoor het onoverzichtelijk is hoe veel data consumenten nou precies bij hun bundel zullen gaan krijgen.

Ook provider Hi gaat nieuwe tarieven hanteren die vergelijkbaar zijn met die van KPN. Wel heeft Hi een grote sms-bundel toegestopt bij de hogere abonnementen; zo krijgen consumenten standaard 3000 sms’jes bij hun bundel. Provider Telfort zal begin volgend jaar nieuwe tarieven gaan krijgen, zo laat KPN in haar persbericht weten. De internetsnelheid die men bij de abonnementen krijgt is 2Mb/s bij de bel-sms-web bundel en 7.2Mb/s bij de web xl bundel.

KPN tarieven 2011

 

Hi tarieven 2011

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. kwaad en wakker -

  Geef dit door !!! Boyc(K)ot(s) KPN en VODAFONE
  Mobiel internet duurder dan vast internet ?
  Wie kan er zo nog gebruik maken van de mogelijkheden van smartphones die met zo graag verkoopt !?
  NIEMAND !!! dus niemand zou nog een abonnement moeten
  nemen bij deze 2 KUT bedrijven.
  PS. Bedank de regering ook gelijk maar.. zij hebben
  dit met de nodige toekomst-visie uitgelokt.

 2. Stef -

  Er moet toch IEMAND in het gaat gaan springen wat nu gaat ontstaan?

  We gaan zo terug naar het jaar nul. Echt te zot voor woorden. Ik zit bij KPN, maar dat gaat zeker veranderen.

  1. bartvuijk -

   Ja, maar wie dan? Orange, Dutchtone, Telfort waren ooit concurrenten van KPN maar zijn nu opgekocht (Telfort, Orange) door anderen of opgeheven. Een echte concurrent zou een woud van masten moeten neerzetten.

   Toch is het nú de kans voor een slimme buitenlandse telco om erin te stappen, want LTE/4G ontbreekt vooralsnog geheel in Nederland, de drie telco's die er nu zijn beginnen daar voorlopig niet aan omdat de umts nog afbetaald moet worden, en hier zit volgens mij een aardig gat in de markt. Kom maar op, jongens. De klanten wachten op jullie.

 3. robtje -

  wtf dit wodrt gewoon direct me abbo opzeggen en dan maar geen mobiel meer zowat :S
  kijk wel naar eeen andere provider ..
  nu 1 eu per maand onbeperkt internet ( actie) als dat 10 wordt ala .. maar dit …
  fuck sms- alles via internet , bellen dan weer wel

 4. Peter -

  Als Vodafone slim is wijzigen zij helemaal niets, dan komen alle oude KPN klanten naar Vodafone rennen zodra hun huidige abonnement is afgelopen!!!
  Ik was dat al van plan, en nu ga ik dat zeker doen!!!

  Wat een belachelijke prijzen zeg, en heel weinig dataverkeer toegestaan.
  En dan ook het buitenbundeltarief internet verdubbelen van 0,05 (op dit moment) naar 0,10 euro/Mb.
  Er moeten zeker nog wat bonussen uitgekeerd worden aan het eind van het jaar… :S

 5. Simon -

  Wat duur. Ik betaal nu bij Hi minder dan €25 p. mnd. en daarvoor krijg ik 170 belminuten (of 2x zoveel sms'jes). Ook heb ik onbeperkt internet van 1 MB per seconde (dat noemen ze Xtra snel). Nu zou ik voor een vergelijkbaar abonnement €35 kwijt zijn (met 2x zo snel internet, maar een datalimiet van 250 MB). Dit is wel een groot verschil, ik ben blij dat ik dit nog heb tot december 2012.

 6. bartvuijk -

  Met mijn smartphone bel ik niet zoveel meer, sms deed ik al niet – dat heb ik altijd een domme vorm van communicatie gevonden – en het gaat mij inmiddels vrijwel alleen om de internettoegang. Terwijl ik niet zoveel bijzonders doe met mijn telefoon, alleen apps/browsen/email/whatsapp enzo, verstook ik toch dik 750 mb per maand. Dus geen youtube, geen tethering voor een laptop ofzo, niks van dat alles: gewoon door synchroniseren (Android doet dat voortdurend) raak ik die mb's al kwijt.

  Dat gaat dan aardig in de papieren lopen, zeker als de snelheid ook nog wordt verhoogd (waar ik ook al niet eens op zit te wachten, want dan is die bundel nog sneller op.)

  Ik denk dat consumenten hier worden gestraft voor de vooruitgang. Hoog tijd voor wat hevige buitenlandse concurrentie op de Nederlandse markt.

  1. Elian -

   Wat ik, naast de hoogte van de tarieven op zich, erg bijzonder vind, is dat je de hoeveelheid bellen, sms-en en data niet los van elkaar kunt kiezen. Als je 2GB aan data wil, moet je er dus ook een bel-sms bundel van 1500 bij nemen (en daarvoor betalen). Alsof je automatisch meer belt/smst als je meer mobiel internet gebruikt..

 7. steve-vanm -

  Denk je dat mensen er dit voor gaan betalen? Wat een belachelijke prijzen. En als VF zijn prijzen ook aanpast, begint dit toch aardig op prijs-afspraken te lijken. (Of ben ik nu een beetje te kort door de bocht?)

  1. Robert -

   Ze hoeven elkaar niet gesproken te hebben. De andere telecomproviders kunnen ook gewoon KPN volgen.
   Vodafone zal dat zeker doen omdat het ook meer aan omzet dan aan klanten denkt.

   1. bartvuijk -

    Bij de introductie van de iPhone abonnementen van KPN en Vodafone viel mij op dat die wel heel erg op elkaar leken.

 8. RvaJ -

  Volgens mij denkt KPN dat NL achterlijk is.

  Echter zal VF zijn abonnementen binnenkort ook aanpassen
  Deze maand nog maar even snel naar VF overstappen 1e jaar 50%korting +1GB data

 9. Wimpiedb -

  Wat een belachelijke abonnements vormen, veel te weinig data voor veel geld ik jaag er bij t-mobile ongeveer 2 gig door in een maand dan zou je bij kpn ff 150 euro moeten betalen, ik betaal nu 45 euro

  1. Hans -

   Ik denk dat het een soort Euthanasie, waar KPN mee bezig is, jaren van aftakeling zijn al voorbij, en nu dit. Ze kennen het spreekwoord niet: "het zijn de vele kleintjes die het doen" :S

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters