KPN maakt nieuwe tarieven bekend voor mobiel internet

KPN zal vanaf 5 september nieuw tarieven gaan hanteren voor zowel data als bellen en sms’en. De telco meent dat het opschroeven van de tarieven nodig is om de gegroeide dataverbruik onder consumenten te kunnen bijbenen in het netwerk.

De nieuwe tarieven van KPN zijn terug te vinden in een pdf van de provider. Wat opvalt is dat de tarieven van KPN een stuk hoger liggen dan dat van zijn concurrenten. KPN gaat drie bundels introduceren, bel-sms, bellen-sms-web en bel-sms-web xl. De tarieven zijn volgens de telco zo ingericht dat men niet over zijn bundel heen hoeft te gaan als hij het juiste abonnement heeft gekozen.

Echter als men de prijzen gaat vergelijken dan krijg je bij een abonnement van een abonnement van bel-sms-web xl a 35 euro per maand bij KPN 150 belminuten en 250MB aan data. Dit terwijl je bij Vodafone voor het zelfde geld 200 minuten krijgt en 1GB aan data. KPN heeft voor elke bundel hoogte een ander datahoeveelheid aangegeven waardoor het onoverzichtelijk is hoe veel data consumenten nou precies bij hun bundel zullen gaan krijgen.

Ook provider Hi gaat nieuwe tarieven hanteren die vergelijkbaar zijn met die van KPN. Wel heeft Hi een grote sms-bundel toegestopt bij de hogere abonnementen; zo krijgen consumenten standaard 3000 sms’jes bij hun bundel. Provider Telfort zal begin volgend jaar nieuwe tarieven gaan krijgen, zo laat KPN in haar persbericht weten. De internetsnelheid die men bij de abonnementen krijgt is 2Mb/s bij de bel-sms-web bundel en 7.2Mb/s bij de web xl bundel.

KPN tarieven 2011

 

Hi tarieven 2011

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters