KPN mikt op langere termijn op een fusie

De topman van KPN, Eelco Blok, heeft een opmerkelijke uitspraak gedaan. Volgens de bestuursvoorzitter is KPN voor de langere termijn uit op een fusie. “Op termijn is dat een logische consequentie van wat er in de telecomindustrie aan de hand is. Maar dat zal dan wel gebeuren uit een positie van kracht”, zegt Blok op de vraag of KPN onderdeel zal worden van een grotere groep.

KPN CEO Eelco Blok
KPN-topman Eelco Blok

Dit liet hij optekenen door het Financieele Dagblad van afgelopen zaterdag. KPN zou in zijn huidige vorm niet kunnen opboksen tegenover giganten als Deutsche Telekom en Telefonica. Daarom zoekt KPN voorzichtig naar een partner om een alliantie mee te smeden, aldus de krant. Belgacom is een logische kandidaat, zeker sinds KPN vorige maand de Belgische provider Base verkocht aan Telenet.

“België en Nederland grenzen aan elkaar”, vertelt Blok. “Er is al een aantal keren naar gekeken, vijftien jaar geleden voor de eerste keer. Maar daar geldt wel voor dat de Belgische overheid nog voor 53 procent eigenaar is van Belgacom. Er zijn een aantal niet zo succesvolle Belgisch-Nederlandse combinaties uit het recente verleden. Dat zijn dingen die een rol spelen.”

Blok benadrukt dat een eventuele alliantie met Belgacom voorlopig nog niet zal gebeuren. De Belgische overheid zou nog sceptisch zijn en bovendien moet Blok zijn eigen achterban zien te overtuigen. Daar lijkt de topman van KPN echter wel vertrouwen in te hebben.

“Als ik het aan mezelf goed kan uitleggen, en aan de klanten en de medewerkers, dan zou ik daar gaan moeite mee hebben”, zegt Blok over een fusie. “Want ja, je moet realistisch blijven en niet alleen met vandaag bezig zijn, maar ook hoe je met het bedrijf de klanten wil bedienen over vijf of tien jaar.”

Blok denkt dat KPN en Belgacom nu beter voor elkaar geschikt zijn dan vijf of tien jaar geleden. “Ik denk dat die synergie er nu al is, doordat er steeds meer diensten op platformen geleverd worden, zoals telefoon en televisie via internetverbindingen en clouddiensten op de zakelijke markt. Een krachtenbundeling kan zeker, en heel veel beter dan vijf of tien jaar geleden”, meent hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters