KPN Mobile TV valt samen met de Samsung P960

Het mobiele TV netwerk van KPN heeft wat vertraging opgelopen en zal pas ergens van de zomer online komen. Gelijktijdig zal KPN samen met Samsung en LG twee telefoons introduceren die geschikt zijn voor KPN Moble TV.

Hoewel KPN naar eigen zeggen nog steeds streeft naar een introductie in de eerste helft van dit jaar, is het mogelijk dat de officiële lancering van mobiele televisie pas na het Europees Kampioenschap zal plaatsvinden. Het voetbaltoernooi staat voor de maand juni op het programma. Bram Oudshoorn, woordvoerder bij KPN, laat weten dat ook over het lot van de Olympische Spelen, die in augustus gehouden zullen worden, nog geen zekerheid bestaat. Oudshoorn spreekt echter de berichten tegen dat het EK honderd procent zeker niet via dvb-h te zien zal zijn. De NOS zal beelden van de Olympische Spelen in ieder geval wel via streaming video verspreiden, waardoor umts-abonnees waarschijnlijk toch mobiel kunnen kijken.

<p class=”text”>Op de televisiebeurs eerder deze week had KPN twee toestellen bij zich waarop KPN Mobile TV al zat. Wij mochten met zowel de Samsung P960 als een nieuwe, nog onbekende, LG spelen die ook geschikt was voor het netwerk. Opvallend was dat het er allemaal erg goed en strak uit zag. Alles liep vloeiend en het wordt met 15 fps verstuurd door de lucht. Het netwerk kan max 30fps aan, echter was dat volgens KPN nog niet nodig.

Tijdens de introductie van KPN Mobile TV zullen deze twee toestellen beschikbaar zijn. Hieronder zie je alvast een video die we van het hele gebeuren gemaakt hebben op een Samsung P960. Later zullen we foto’s plaatsen van beide toestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters