KPN moet toch boete betalen na hack klantgegevens

KPN moet een boete van 364.000 euro betalen. Het bedrijf beveiligde zijn klantgegevens namelijk onvoldoende, waardoor in 2012 een hacker de gegevens in kon zien.

KPNDe Autoriteit Consument & Markt legde de boete al in 2013 op. KPN was het echter niet eens met het oordeel van de autoriteit en ging meerdere keren in beroep. Nu heeft het College van Beroep voor het bedrijfsleven bepaald dat de boete in stand blijft. Tegen dit oordeel kan de provider niet meer in beroep gaan.

‘Beveiligingsniveau KPN niet passend’

De rechtbank stelt dat telecombedrijven verplicht zijn om hun gegevens van een “passend beveiligingsniveau” te voorzien. Uit onderzoek van de ACM bleek dat daar tijdens de hack geen sprake van was. Overigens zegt de Autoriteit dat KPN sindsdien goed gereageerd heeft op de hack, door hun beveiliging flink te verbeteren.

De hacker had toen hij het systeem kraakte klantgegevens kunnen stelen. Dat deed hij echter niet. Later zou hij veroordeeld worden tot een werkstraf van 100 uur.

4G bellen

Onlangs startte KPN nog met de uitrol van 4G bellen voor Samsung Galaxy S6-gebruikers. Daardoor hoeft de smartphone bij het bellen niet meer te wisselen tussen het 3G- en 4G-netwerk. Bovendien maakt de telefoon sneller verbinding en is de geluidskwaliteit beter, aldus de provider.

Bron: NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters