KPN neemt Ortel Telecom over

KPN heeft vandaag bekendgemaakt dat het Ortel Telecom gaat overnemen. Deze prepaid provider past volgens KPN goed in hun nieuwe marktstrategie.

KPN maakt bekend dat het overeenstemming heeft bereikt om een meerderheidsbelang te nemen in Ortel Mobile. De resterende aandelen blijven in het bezit van Ortel’s senior management. Ortel Mobile levert prepaid mobiele telefonie in Nederland, Duitsland en België, vooral aan klanten van allochtone afkomst. Deze combinatie maakt het Ortel Mobile mogelijk in Europa sneller te groeien en is onderdeel van KPN’s strategie om zijn mobiele activiteiten te versterken.

Ortel heeft al veel succes in Nederland, Duitsland en België op de netwerken van respectievelijk KPN, E-Plus en BASE en wist vorig jaar zijn omzet ten opzichte van 2006 te verdubbelen tot EUR 85 miljoen. Ortel Mobile, met kantoren in Den Haag, Antwerpen en Düsseldorf, telt 56 medewerkers.

De structuur van Ortel Mobile blijft onveranderd. De transactie is onderworpen aan goedkeuring van de Nederlandse en Duitse mededingingsautoriteiten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters