KPN-netwerk dekt heel Nederland met 4G in 2014

KPN Directeur Joost Farwerck heeft in een video laten weten dat de provider in 2014 heel Nederland gedekt heeft met 4G-internet. De provider zal tijdens de introductie van 4G al een dekking weten neer te zetten van rond de 30 procent.

KPN is naar eigen zeggen de eerste provider die in Nederland 4G gaat introduceren. KPN Nederland-directeur Joost Farwerck laat weten dat de provider vanaf februari zal starten met het aanbieden van 4G-diensten op haar netwerk. De provider heeft dan al een dekking van rond de 30 procent in Nederland en dat moet drie maanden later al op de helft van het land zitten. Een jaar later zal heel Nederland van 4G kunnen gaan genieten, aldus de provider.

KPN zal in januari al beginnen met het promoten van de nieuwe 4G-dienst. De CEO van KPN laat daarnaast weten dat KPN niet te veel heeft betaald voor de aangekochte 4G-frequenties. Volgens de topman is de prijs zo hoog als gevolg van de concurrentie onder de providers en het feit dat providers zich niet konden veroorloven om de frequenties voorbij te laten schieten. KPN heeft daarnaast de afgelopen maanden al flink wat voorbereidingen getroffen om 4G uit te rollen ons land, aldus de CEO. Door deze goede voorbereiding kan de provider als eerste 4G uitrollen in Nederland.

Provider Vodafone zal naar verwachting pas rond de zomer van 2013 LTE in Nederland gaan aanbieden. Tele2 en T-Mobile zullen niet veel later aansluiten bij de twee marktleiders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters