KPN-netwerk dekt heel Nederland met 4G in 2014

KPN Directeur Joost Farwerck heeft in een video laten weten dat de provider in 2014 heel Nederland gedekt heeft met 4G-internet. De provider zal tijdens de introductie van 4G al een dekking weten neer te zetten van rond de 30 procent.

KPN is naar eigen zeggen de eerste provider die in Nederland 4G gaat introduceren. KPN Nederland-directeur Joost Farwerck laat weten dat de provider vanaf februari zal starten met het aanbieden van 4G-diensten op haar netwerk. De provider heeft dan al een dekking van rond de 30 procent in Nederland en dat moet drie maanden later al op de helft van het land zitten. Een jaar later zal heel Nederland van 4G kunnen gaan genieten, aldus de provider.

KPN zal in januari al beginnen met het promoten van de nieuwe 4G-dienst. De CEO van KPN laat daarnaast weten dat KPN niet te veel heeft betaald voor de aangekochte 4G-frequenties. Volgens de topman is de prijs zo hoog als gevolg van de concurrentie onder de providers en het feit dat providers zich niet konden veroorloven om de frequenties voorbij te laten schieten. KPN heeft daarnaast de afgelopen maanden al flink wat voorbereidingen getroffen om 4G uit te rollen ons land, aldus de CEO. Door deze goede voorbereiding kan de provider als eerste 4G uitrollen in Nederland.

Provider Vodafone zal naar verwachting pas rond de zomer van 2013 LTE in Nederland gaan aanbieden. Tele2 en T-Mobile zullen niet veel later aansluiten bij de twee marktleiders.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters