“KPN nog even slagvaardig als het jaar ervoor”

KPN heeft tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers bekend gemaakt dat het een prima kwartaal achter de rug heeft. Het bedrijf heeft amper last van de economische problemen wereldwijd.

KPN heeft inmiddels al 700 tot 750 miljoen euro aan omzet afgestoten, voornamelijk via oude Getronics-onderdelen. Getronics haalde in totaal een omzet van 465 miljoen euro. In de Benelux werd een lager resultaat behaald dan in de afgelopen twee kwartalen, doordat bedrijfsonderdelen zijn afgestoten. De winst voor belastingen en afschrijvingen kwam op 18 miljoen euro. KPN zegt dat de verkoop van niet-kernactiviteiten ‘op schema’ ligt.

Als KPN-merk zelf zegt het in de zakelijke markt opnieuw een verbetering van de omzet en operationele winst te hebben geboekt. De omzet van mobiele data-activiteiten in de zakelijke markt groeide met 50 procent op jaarbasis. In de consumentenmarkt zag KPN een toename van het aantal klanten met internet op de telefoon. De online applicaties lopen prima voor KPN. Het bedrijf zegt inmiddels 90.000 klanten te hebben voor zijn online applicaties. KPN zegt voor de komende maanden diverse scenario’s te hebben uitgetekend. De negatieve stemming op de kapitaalmarkt heeft er voor gezorgd dat de snelheid waarmee KPN zijn vastgoed probeert te verkopen, vermindert. “We hebben plannen klaarstaan om onze vrije kasstroom te beschermen”, zegt het bedrijf in een commentaar op de economische omstandigheden.

De plannen houden rekening met toekomstige richtingen als een milde recessie tot aan een serieuze economische neergang. Het bedrijf heeft een kredietfaciliteit van 1,5 miljard euro achter de hand, waarvan in het derde kwartaal nog geen gebruik is gemaakt. Daarnaast heeft KPN met ING en Fortis een nieuwe creditlijn afgesloten van 400 miljoen euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters