Waarom KPN een einde maakt aan abonnementen met onbeperkt internet

KPN gaat per 1 juni alle oude abonnementen met onbeperkt internet omzetten. Maar waarom, en wat is het alternatief dat de provider aanbiedt?

KPN stopt met abonnementen met onbeperkt internet

Een aantal jaar geleden was het nog heel normaal om onbeperkt internet te hebben. Toen gebruikten we onze data ook op een andere manier. Nu slingert bijna elke consument een internetabonnement op zijn nieuwe smartphone.

KPN

Daarmee is het aanbod ook sterk veranderd. Providers verdienen steeds meer geld met het aanbieden van luxe internetabonnementen. Aan 1GB aan data nog niet genoeg? Ze bieden je maar al te graag een abonnement met 20GB aan data aan.

Daartussen zitten natuurlijk nog talloze andere potentiële abonnementen. 2GB, 5GB, 10GB en ga zo nog maar even door. Dan hebben we het nog niet eens over opties zoals onbeperkt muziek streamen gehad. Het zijn allemaal extraatjes waarvoor providers meer geld kunnen vragen.

Die oude onbeperkte abonnementen gooien echter roet in het eten van de providers. Voor een prijs waarvoor je nu slechts 2GB aan data krijgt, lopen er volgens KPN nog steeds een paar duizenden klanten rond met een onbeperkt abonnement.

Maar waarom?

Waarom zou je meer betalen voor onbeperkt muziek streamen als je al een compleet onbeperkt abonnement hebt? Daar gaat KPN nu echter een einde aan maken. Vanaf 1 juni worden de onbeperkte abonnementen om gezet in een abonnement met een databundel van 10GB per maand.

MIJNKpn

Alle getroffen klanten worden per SMS door de provider op de hoogte gesteld. Maar waarom nu? Daar is een goede reden voor. Per 1 juni kunnen Nederlandse abonnementen namelijk in andere EU landen gebruikt worden.

KPN kan onbeperkt internet in andere landen niet aanbieden voor de prijs die die groep consumenten voor hun abonnement betaalt. Daarmee ondervinden de consumenten die dus enkel in Nederland hun data gebruiken enkel de nadelen van de nieuwe EU-regeling.

KPN

Overigens wordt het aantal belminuten en SMS berichten in die oude bundels niet aangepast. Die consumenten kunnen dus in de EU gewoon door blijven bellen. KPN biedt vanaf 2010 al geen onbeperkte abonnementen meer aan. Het gaat hier dus om abonnementen die al langer dan zeven jaar lopen.

KPN denkt met de 10GB aan data een passend alternatief te hebben aangeboden. Ben je als consument toch niet tevreden? Dan kun je kosteloos je abonnement beëindigen. De rest wordt automatisch per 1 juni overgezet.

Bron: KPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Sjaak -

  Ik heb ook zo’n abo. Levenlang onbeperkt internet, bij veel gebruik tijdelijk snelheid omlaag.(fair use policy).
  Wordt nu 10 gb in europa per maand, als dit op is snelheid tijdelijk omlaag,
  Sms en belminuten blijft hetzelde voor ca 17,50 pm.
  Valt dus weinig te mopperen

 2. Marja -

  Copy/paste sms kpn:
  Beste klant, 1 juni 2017 wijzigt uw KPN mobiel abonnement. Uw onbeperkt internet wordt dan omgezet in een internetbundel van 10 GB. Vanaf dan kunt u uw abonnement gratis gebruiken in heel de EU. Als uw 10GB op is, internet u automatisch onbeperkt verder op een lagere snelheid. U kunt uw abonnement kosteloos opzeggen. Meer info kpn.com/wijzigingeu.htm

  Mijn vraag is: wat houdt die ‘lagere snelheid’ precies in?

  1. Dominick Viëtor -

   Hoe ‘snel’ dat precies is weet ik niet uit m’n hoofd (is vast op de site van KPN te vinden). Maar het komt er in de praktijk op neer dat je er prima mee kunt appen en met een beetje moeite en geduld een nieuwsbericht/website zonder teveel media laden. Daar houdt het een beetje op.

 3. Johan -

  Ik kan mij voorstellen dat dit inderdaad voor problemen zorgt binnen de EU. Maar waarom bieden ze daan geen abbonement aan met onbeperkt in NL en 10GB in de EU (of minder). Dit doet T-Mobile en is dus schijnbaar prima toegestaan. Het lijkt erop alsof ze deze wetgeving misbruiken om van hun oude (goedkope) abbonement af te komen.

 4. Elisabeth -

  Dus als je onbeperkt wil blijven internetten, bellen en sms-en moet je overstappen naar Robin’s mobile. Daar kun je voor €30,00, €40,00 of €50,00 onbeperkt internetten.

  Waarom kan dat daar wel en bij KPN niet is mijn volgende vraag dan?

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters