Waarom KPN een einde maakt aan abonnementen met onbeperkt internet

KPN gaat per 1 juni alle oude abonnementen met onbeperkt internet omzetten. Maar waarom, en wat is het alternatief dat de provider aanbiedt?

KPN stopt met abonnementen met onbeperkt internet

Een aantal jaar geleden was het nog heel normaal om onbeperkt internet te hebben. Toen gebruikten we onze data ook op een andere manier. Nu slingert bijna elke consument een internetabonnement op zijn nieuwe smartphone.

KPN

Daarmee is het aanbod ook sterk veranderd. Providers verdienen steeds meer geld met het aanbieden van luxe internetabonnementen. Aan 1GB aan data nog niet genoeg? Ze bieden je maar al te graag een abonnement met 20GB aan data aan.

Daartussen zitten natuurlijk nog talloze andere potentiële abonnementen. 2GB, 5GB, 10GB en ga zo nog maar even door. Dan hebben we het nog niet eens over opties zoals onbeperkt muziek streamen gehad. Het zijn allemaal extraatjes waarvoor providers meer geld kunnen vragen.

Die oude onbeperkte abonnementen gooien echter roet in het eten van de providers. Voor een prijs waarvoor je nu slechts 2GB aan data krijgt, lopen er volgens KPN nog steeds een paar duizenden klanten rond met een onbeperkt abonnement.

Maar waarom?

Waarom zou je meer betalen voor onbeperkt muziek streamen als je al een compleet onbeperkt abonnement hebt? Daar gaat KPN nu echter een einde aan maken. Vanaf 1 juni worden de onbeperkte abonnementen om gezet in een abonnement met een databundel van 10GB per maand.

MIJNKpn

Alle getroffen klanten worden per SMS door de provider op de hoogte gesteld. Maar waarom nu? Daar is een goede reden voor. Per 1 juni kunnen Nederlandse abonnementen namelijk in andere EU landen gebruikt worden.

KPN kan onbeperkt internet in andere landen niet aanbieden voor de prijs die die groep consumenten voor hun abonnement betaalt. Daarmee ondervinden de consumenten die dus enkel in Nederland hun data gebruiken enkel de nadelen van de nieuwe EU-regeling.

KPN

Overigens wordt het aantal belminuten en SMS berichten in die oude bundels niet aangepast. Die consumenten kunnen dus in de EU gewoon door blijven bellen. KPN biedt vanaf 2010 al geen onbeperkte abonnementen meer aan. Het gaat hier dus om abonnementen die al langer dan zeven jaar lopen.

KPN denkt met de 10GB aan data een passend alternatief te hebben aangeboden. Ben je als consument toch niet tevreden? Dan kun je kosteloos je abonnement beëindigen. De rest wordt automatisch per 1 juni overgezet.

Bron: KPN

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters