KPN overweegt om een bod te doen op Tele2

Provider KPN heeft zijn pijlen gericht op concurrent Tele2. Volgens KPN zou Tele2 een interessante overnamekandidaat zijn voor KPN.

Deze uitspraak werd door KPN CEO Eelco Blok gedaan in een interview met Morgen Stanley, zo meldt Reuters. Volgens Blok is Tele 2 een zeer interessante kandidaat voor de provider omdat het goed de markt weet te bedienen. Blok ziet ook hindernissen bij een eventuele overname. Zo dient de prijs van Tele2 uiteraard goed te zijn, maar ook de regulering in Nederland kan een blok vormen aan het been van KPN. “Tele2 is een zeer aantrekkelijk doelwit, maar er zijn wettelijke drempels gezien ons marktaandeel in Nederland. En natuurlijk moet de prijs goed zijn”, aldus Blok.

De vraag is of het moederconcern van Tele2, Tele2 AB, een dergelijke overname wel ziet zitten. Tele2 Nederland is een van de best presterende onderdelen van het bedrijf en is daarnaast als challanger gepositioneerd om rechtstreeks KPN te beconcurreren. Mocht een dergelijke overname niet kunnen dan ziet Blok ook nog kansen in Duitsland. Zo wil Blok eventueel in Duitsland O2 overnemen dat nu nog eigendom is van Telefónica.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters