‘KPN overweegt Tele2 Nederland over te nemen’

KPN zou er over nadenken om een grote concurrent in eigen land over te nemen. De provider overweegt namelijk een bod uit te brengen op de Nederlandse tak van Tele2.

KPN zou Tele 2 Nederland willen kopen, misschien samen met Vodafone of Ziggo

Dit denken in ieder geval de analisten van de bank UBS, de grootste vermogensbeheerder ter wereld. UBS denkt dat binnenlandse overnames prioriteit hebben bij KPN en dat de provider daarom liever vroeg dan laat Tele2 Nederland wil overnemen.

Het zou zelfs al kunnen zijn dat er al gesprekken worden gevoerd tussen Tele2 en KPN, maar dat de deal voorlopig nog niet doorgaat. Dit komt omdat KPN eerst wil wachten op de vijf miljard euro die het nog krijgt voor het verkopen van E-Plus.

Meer over de mogelijke overname is er nog niet bekend. Behalve dan dat KPN wellicht met een andere provider Tele2 Nederland wil kopen. Dit zou met Vodafone kunnen, maar ook met Liberty Global. Dit bedrijf zou echter eerst de overname van Ziggo definitief willen afronden.

Bron: Beurs.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Toussaint Jongen -

    Is dat wel logisch, gezien Tele2 nu ook een eigen netwerkfrequentie heeft verkregen? Dan verdwijnt gaat het dus weer terug van 4 naar 3 grote spelers?

    1. Danijel -

      Voor de markt niet, voor KPN wel om zo haar positie in Nederland veilig te stellen omdat T-Mobile en Vodafone hard op weg zijn om KPN de markt uit te concurreren. Desondanks denk ik niet dat KPN toestemming zal krijgen van de ACM voor een dergelijke overname..

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters