KPN praat met Apple over de iPhone in Nederland

Telecomprovider KPN is met Apple in gesprek over de introductie van de iPhone in Nederland, een van de weinige Europese landen waar het toestel nog niet is aangekondigd.

Dat heeft woordvoerder Bram Oudshoorn van KPN dinsdag bevestigd. Volgens Oudshoorn lopen de gesprekken al enkele maanden. “Het is logisch dat Apple in ieder land naar de marktleider kijkt”, laat hij weten. Hij zegt niet te weten of KPN als enige met het bedrijf in gesprek is. Ook kan hij niet zeggen of en wanneer de onderhandelingen tot een overeenkomst zullen leiden. Het nieuws komt op de dag dat telecombedrijf TeliaSonera bekendmaakte de iPhone ‘later dit jaar’ te gaan aanbieden in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Estland, Letland en Litouwen. Eerder werd de telefoon al geïntroduceerd of aangekondigd in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Ierland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal, België, Polen, Roemenië, Slowakije, Tsjechië, Griekenland en Turkije.

Nederland is daarmee een van de weinige landen in Europa waar over de beschikbaarheid van de iPhone nog niets bekend is. Oudshoorn kan niet zeggen wat de reden is dat ons land in de staartgroep zit. Alom wordt aangenomen dat Apple op een conferentie in San Francisco op 9 juni de opvolger van de huidige iPhone presenteert. Dat toestel zal, in tegenstelling tot de huidige editie, vermoedelijk ondersteuning bieden voor UMTS en HSDPA, technologie voor snel mobiel internet.

Aanvankelijk volgde Apple een strategie waarbij in ieder land slechts één provider is uitverkoren om de telefoon te leveren. Daarvan is het bedrijf inmiddels afgestapt: in bijvoorbeeld Italië, Zwitserland en Oostenrijk is het toestel via verschillende telecombedrijven te koop. Andere Nederlandse mobiele-telefoniebedrijven weigeren ieder commentaar op vragen rond het toestel. Volgens een woordvoerster van Vodafone “ligt het allemaal heel gevoelig”. Apple Benelux kon niet direct reageren.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters