KPN praat met Apple over de iPhone in Nederland

Telecomprovider KPN is met Apple in gesprek over de introductie van de iPhone in Nederland, een van de weinige Europese landen waar het toestel nog niet is aangekondigd.

Dat heeft woordvoerder Bram Oudshoorn van KPN dinsdag bevestigd. Volgens Oudshoorn lopen de gesprekken al enkele maanden. “Het is logisch dat Apple in ieder land naar de marktleider kijkt”, laat hij weten. Hij zegt niet te weten of KPN als enige met het bedrijf in gesprek is. Ook kan hij niet zeggen of en wanneer de onderhandelingen tot een overeenkomst zullen leiden. Het nieuws komt op de dag dat telecombedrijf TeliaSonera bekendmaakte de iPhone ‘later dit jaar’ te gaan aanbieden in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland, Estland, Letland en Litouwen. Eerder werd de telefoon al geïntroduceerd of aangekondigd in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Italië, Ierland, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal, België, Polen, Roemenië, Slowakije, Tsjechië, Griekenland en Turkije.

Nederland is daarmee een van de weinige landen in Europa waar over de beschikbaarheid van de iPhone nog niets bekend is. Oudshoorn kan niet zeggen wat de reden is dat ons land in de staartgroep zit. Alom wordt aangenomen dat Apple op een conferentie in San Francisco op 9 juni de opvolger van de huidige iPhone presenteert. Dat toestel zal, in tegenstelling tot de huidige editie, vermoedelijk ondersteuning bieden voor UMTS en HSDPA, technologie voor snel mobiel internet.

Aanvankelijk volgde Apple een strategie waarbij in ieder land slechts één provider is uitverkoren om de telefoon te leveren. Daarvan is het bedrijf inmiddels afgestapt: in bijvoorbeeld Italië, Zwitserland en Oostenrijk is het toestel via verschillende telecombedrijven te koop. Andere Nederlandse mobiele-telefoniebedrijven weigeren ieder commentaar op vragen rond het toestel. Volgens een woordvoerster van Vodafone “ligt het allemaal heel gevoelig”. Apple Benelux kon niet direct reageren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters