KPN reserveert 35 miljoen euro voor start-ups

Provider KPN heeft een nieuwe afdeling opgericht: KPN Ventures. Deze afdeling gaat zich bezighouden met het investeren in start-ups. Hiervoor heeft KPN een bedrag van 35 miljoen euro beschikbaar gemaakt.

Verbruik mobiel internet verdubbelt in bijna jaar tijd Kpn

Dit laat het bedrijf weten in een persbericht. KPN wil op die manier zijn betrokkenheid bij start-ups vergroten en aan de hand van deze investeringen zijn eigen diensten verbeteren. Voorts hoopt de provider zijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van innovatieve diensten en technieken uit Nederland.

“We leven in een wereld waarin technologische innovaties elkaar steeds sneller opvolgen en klantgedrag snel verandert”, vertelt de financiële teopman van KPN, Jan Kees de Jager. “Ook de vraag naar connectiviteit blijft toenemen. In dit speelveld is het meer dan ooit belangrijk om samen te werken met flexibele en innovatieve spelers en betrokken te zijn bij nieuwe ontwikkelingen.”

“Potentiële partners kunnen bij ons gebruik maken van onze toonaangevende netwerken, uitgebreide kennis op het gebied van connectiviteit en beveiliging, en de mogelijkheid om nieuwe, innovatieve toepassingen onder de aandacht te brengen bij miljoenen klanten. We zijn voorstander van open innovatie, en door onze krachten te bundelen met start-ups willen we de ontwikkeling en commercialisering van zulke innovatieve toepassingen versnellen.”

KPN meldt verder dat het eerder genoemde bedrag van 35 miljoen euro ‘initieel’ is. Dit zou betekenen dat het bedrijf verder gaat met investeren in start-ups als dat potje op is, al is het onbekend tot hoe ver KPN wil gaan. Het is nog onbekend wanneer KPN Ventures voor het eerst in een start-up gaat investeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters