KPN reserveert 35 miljoen euro voor start-ups

Provider KPN heeft een nieuwe afdeling opgericht: KPN Ventures. Deze afdeling gaat zich bezighouden met het investeren in start-ups. Hiervoor heeft KPN een bedrag van 35 miljoen euro beschikbaar gemaakt.

Verbruik mobiel internet verdubbelt in bijna jaar tijd Kpn

Dit laat het bedrijf weten in een persbericht. KPN wil op die manier zijn betrokkenheid bij start-ups vergroten en aan de hand van deze investeringen zijn eigen diensten verbeteren. Voorts hoopt de provider zijn steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van innovatieve diensten en technieken uit Nederland.

“We leven in een wereld waarin technologische innovaties elkaar steeds sneller opvolgen en klantgedrag snel verandert”, vertelt de financiële teopman van KPN, Jan Kees de Jager. “Ook de vraag naar connectiviteit blijft toenemen. In dit speelveld is het meer dan ooit belangrijk om samen te werken met flexibele en innovatieve spelers en betrokken te zijn bij nieuwe ontwikkelingen.”

“Potentiële partners kunnen bij ons gebruik maken van onze toonaangevende netwerken, uitgebreide kennis op het gebied van connectiviteit en beveiliging, en de mogelijkheid om nieuwe, innovatieve toepassingen onder de aandacht te brengen bij miljoenen klanten. We zijn voorstander van open innovatie, en door onze krachten te bundelen met start-ups willen we de ontwikkeling en commercialisering van zulke innovatieve toepassingen versnellen.”

KPN meldt verder dat het eerder genoemde bedrag van 35 miljoen euro ‘initieel’ is. Dit zou betekenen dat het bedrijf verder gaat met investeren in start-ups als dat potje op is, al is het onbekend tot hoe ver KPN wil gaan. Het is nog onbekend wanneer KPN Ventures voor het eerst in een start-up gaat investeren.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters