KPN rondt verkoop BASE af

KPN heeft in het persbericht aangekondigd dat de verkoop van BASE Company aan Telenet afgerond zal zijn op 20 april 2016. Op 4 februari 2016 heeft de Europese Commissie goedkeuring gegeven voor de verkoop van BASE . KPN heeft 100 procent van zijn belang verkocht en overgedragen aan Telenet voor 1,3 miljard euro.

Samenwerking tussen BASE en Telenet

Samenwerking tussen BASE Company en Telenet

Telenet wordt door deze verkoop eigenaar van een mobiel netwerk. Hierdoor zal Telenet de groeimogelijkheden kunnen benutten in de mobiele telecommarkt en hoopt hiermee aan de stijgende vraag te kunnen voldoen van de particuliere als zakelijke klanten.

Volgens het persbericht van Telenet en BASE  zal er voor de klanten voorlopig niks veranderen.

Geschiedenis BASE

KPN en Orange kregen het derde Belgische netwerk toegewezen in juli 1998. In 1999 lanceerde KPN en Orange mobiele diensten onder de naam Orange en in 2001 komt het netwerk voor 100 procent in handen van KPN. Het jaar daarop werd de naam veranderd in BASE. In 2009 werd de naam BASE opnieuw veranderd in KPN Group Belgium en wist toen een andere provider genaamd Mobile Vikings op haar netwerk te verwelkomen. Niet lang hierna wilde KPN af van BASE. Telenet had hierin intresse in 2014.

De Europese Commissie gaf begin 2016 groen licht voor de overname van BASE door Telenet. Mobile Vikings, de MVNO die gebruik maakt van het netwerk van BASE, werd als deel van de deal overgenomen door het Vlaamse mediaconcern Medialaan. Dat was een voorwaarde om de concurrentie op de Belgische markt staande te houden.

Reactie Telenet

Volgens John Porter, CEO van Telenet: “Wij hebben constructief samengewerkt met de Europese Commissie tijdens het onderzoek en hadden het volste vertrouwen in de goedkeuring van de transactie. We zijn erg blij met deze belangrijke strategische en complementaire overname. Dit is een historische stap in de geschiedenis van Telenet en van BASE Company. Nu we verzekerd zijn van het kunnen aanbieden van mobiele diensten op lange termijn, zullen we in staat zijn om een betere ervaring te bieden voor zowel onze klanten als de klanten van BASE Company. We kijken er naar uit om hieraan samen te werken met de collega’s van BASE Company.” 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters