KPN sluit een nieuwe hotspot overeenkomst

KPN heeft een deal gesloten met Trustive, een grote Europese aanbieder van hotspottoegang. Klanten van KPN kunnen hierdoor in het buitenland via hotspots online.

Het netwerk van Trustive bestaat wereldwijd uit 32.000 hotspots. KPN kan via soortgelijke overeenkomsten zijn klanten al voorzien van 59.000 locaties in het buitenland waar zij via een hotspot online kunnen. Bij 21.000 van de Trustive-hotspots had KPN al dekking, waardoor het bedrijf er door de overeenkomst effectief 11.000 toevoegt. Deze hotspots breiden vooral de dekking in Europa uit, waaronder in Spanje, Denemarken en bij diverse SAS-hotels, aldus Robert Kools, productmanager bij KPN Hotspots, tegenover Tweakers.net. De kosten voor het gebruik van de hotspots zijn in West-Europa vijftien cent per minuut exclusief btw.

Ook klanten van KPN Mobiel met een umts/hsdpa-abonnement bij de provider moeten per minuut afrekenen als ze via de hotspots in het buitenland online gaan. Wel bevat hun abonnement enkele gratis hotspotminuten binnen Nederland. KPN Hotspot onderzoekt overigens de mogelijkheden om zelf abonnementen te gaan aanbieden, zodat ook niet-KPN-klanten een bundel hotspotminuten voor gebruik in het buitenland kunnen aanschaffen. KPN-klanten kunnen bijvoorbeeld nu al duizend buitenlandminuten inkopen voor net geen twintig euro. Volgend jaar verwacht KPN Hotspot hierover de knoop door te hakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters