KPN sluit negen Hi winkels

KPN slujit volgende week negen winkels van dochteronderneming Hi. Om welke vestigingen het gaat is nog niet bekend. Het nieuws sluit aan bij eerdere berichtgeving van All About Phones dat KPN een andere richting voor Hi in gedachten heeft.

De Telegraaf schrijft dat zij heeft vernomen dat Hi 9 van de 64 winkels wil gaan sluiten. Volgens een woordvoerder van Hi worden de winkels ondergebracht in zogeheten shop-in-shop filialen zodat klanten daar voortaan terecht kunnen met vragen over hun abonnement. Het zou om een pilotproject gaan.

Eerder meldde All About Phones al dat KPN de dochteronderneming wil gaan herpositioneren. Het jongerenmerk zou te veel op het hoofdmerk KPN Mobiel kannibaliseren. Het sluiten van de winkels lijkt een eerste stap van deze herpositionering. Destijds beweerde KPN nog dat van dergelijke plannen geen sprake was.

Het is nog onbekend welke filialen op slot gaan. Ook zou het personeel nog ingelicht moeten worden over de plannen.

Update op 27/08/2013 om 15:30 uur:

Provider KPN heeft het nieuws zelf bevestigd middels een persbericht. De provider laat weten dat consumenten voortaan in de KPN-winkels terecht kunnen voor abonnementen. In de steden waar KPN-winkels en Hi-winkels dicht bij elkaar in de buurt staan zullen negen Hi-winkels sluiten en als test in de KPN-winkels worden geplaatst als shop-in-shop.

De 64 Hi-winkels zullen wellicht op termijn allemaal gaan sluiten, aangezien de provider duidelijk in haar persbericht aanstipt dat de abonnementen voortaan ook verkocht zullen worden bij alle KPN-winkels. De provider laat hier verder niets over los.

'KPN sluit negen Hi winkels' hiwinkel 

Bron:

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters