KPN stapt van toestellease af

Provider KPN heeft de nieuwe abonnementen bekend gemaakt die op 1 juli in zullen gaan. Hierbij laat de provider weten dat consumenten weer eigenaar worden van hun toestel, dat stukje bij beetje wordt afbetaald. Toestellen worden niet meer geleased.

KPN logo

Volgens de provider wilden haar klanten graag meer duidelijkheid over wie nou precies de eigenaar is van een lease toestel, zo laat KPN middels een persbericht weten. “Mobiele klanten van KPN ons hebben laten weten meer duidelijkheid vooraf te willen (over hun toestel). Over de kosten, maar ook wat betreft het eigenaarschap van het toestel”, aldus Jesper Eriksen, Directeur Consumenten, binnen KPN. KPN wist precies een jaar geleden haar toestel lease propositie in de markt te zetten. Voor veel klanten was het echter niet duidelijk dat ze het toestel naderhand weer moesten inleveren bij de provider en anders een bedrag moesten betalen voor hun telefoon. Voor alle huidige abonnees met toestel lease verandert er overig niets, tot dat zij kunnen gaan verlengen.

KPN gaat nu vanaf 1 juli een nieuw type abonnement hanteren genaamd alles-in-één. Deze bundels beschikken over onbeperkt bellen en sms’en. Data zit eveneens in begrepen, al is dat bij het laagste abonnement 500MB, bij de standaard 2GB en bij de premium 4GB. Extra data bijkopen kan ook á 5 euro per 250MB. De prijs van een smartphone zit standaard inbegrepen en men kan kiezen voor een basistelefoon, een standaardtelefoon en een luxe-apparaat. Daarnaast zal KPN ook alleen belbundels gaan aanbieden. De alles-in-één-bundels zullen bij KPN standaard over 4G gaan beschikken.

Vaste KPN-klanten die meerdere producten bij de provider afsluiten, zoals bellen en tv, krijgen ook extra minuten en tv-zenders toegespeeld, zo belooft de directeur van KN in het persbericht. “Klanten die voor meerdere producten van KPN kiezen, moeten merken dat we heel erg blij met ze zijn”, aldus Eriksen. “Daarom belonen wij trouwe klanten graag.” KPN doet dat op uiteenlopende manieren voor alle 3G en 4G klanten.

KPN bundels 2013 Basis 100 Basis 200 Alles Instap Alles Standaard Alles Premium
Aantal minuten 100 p.m. 200 p.m. Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt
Aantal sms’jes 100 p.m. 200 p.m. Onbeperkt Onbeperkt Onbeperkt
Aantal mb’s 100MB p.m. 200MB p.m. 500MB 2GB 4GB
Prijs met basis gsm € 29,- € 35,- € 45,- € 47,50 € 55,-
Prijs met standaard gsm € 32,50 € 37,50 € 47,50 € 52,50 € 62,50
Prijs met luxe gsm € 40,- € 45,- € 55,- € 65,- € 75,-

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters