KPN start in 2011 met het testen van LTE

Provider KPN is van plan om in februari 2011 te starten met een LTE-test. De test zal het gehele jaar duren en eind 2011 mag een beperkt aantal consumenten meedoen.

KPN heeft laten weten dat het in februari 2011 voorzichtig gaat beginnen met het testen van LTE. De telco doet dit samen met mastenbouwer Nokia Siemens Networks die de infrastructuur voor KPN zal gaan verzorgen. LTE wordt in Europa gezien als de opvolger van HSDPA en zal hier dan ook bekend worden als 4G (UMTS is 3G en HSDPA 3.5G).

LTE staat voor Long Term Evolution. De nieuwe techniek biedt theoretisch downloadsnelheden tot 100 Mb/s en een uploadsnelheid van rond de 40 Mb/s. De proef vindt plaats in een gebied van 20 km2 in Den Haag en Voorburg. De test heeft voor KPN als doel de technische mogelijkheden van LTE te onderzoeken en vooral te leren.

Later in 2011 volgt een zogeheten friendly user pilot, een gebruikerstest onder bedrijven en organisaties. Het is de intentie van KPN om ook in deze pilot met Nokia Siemens Networks samen te werken.

De telco kan nog niet zeggen wanneer LTE daadwerkelijk door consumenten gebruikt kan worden. Dit is mede afhankelijk van smartphones die deze nieuwe technologie moeten gaan ondersteunen. Volgens de telco kan dit nog wel een aantal jaren duren, hoewel sommige telefoonfabrikanten volgend jaar al de eerste TLE-telefoons in Europa op de markt brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters