KPN start in 2011 met het testen van LTE

Provider KPN is van plan om in februari 2011 te starten met een LTE-test. De test zal het gehele jaar duren en eind 2011 mag een beperkt aantal consumenten meedoen.

KPN heeft laten weten dat het in februari 2011 voorzichtig gaat beginnen met het testen van LTE. De telco doet dit samen met mastenbouwer Nokia Siemens Networks die de infrastructuur voor KPN zal gaan verzorgen. LTE wordt in Europa gezien als de opvolger van HSDPA en zal hier dan ook bekend worden als 4G (UMTS is 3G en HSDPA 3.5G).

LTE staat voor Long Term Evolution. De nieuwe techniek biedt theoretisch downloadsnelheden tot 100 Mb/s en een uploadsnelheid van rond de 40 Mb/s. De proef vindt plaats in een gebied van 20 km2 in Den Haag en Voorburg. De test heeft voor KPN als doel de technische mogelijkheden van LTE te onderzoeken en vooral te leren.

Later in 2011 volgt een zogeheten friendly user pilot, een gebruikerstest onder bedrijven en organisaties. Het is de intentie van KPN om ook in deze pilot met Nokia Siemens Networks samen te werken.

De telco kan nog niet zeggen wanneer LTE daadwerkelijk door consumenten gebruikt kan worden. Dit is mede afhankelijk van smartphones die deze nieuwe technologie moeten gaan ondersteunen. Volgens de telco kan dit nog wel een aantal jaren duren, hoewel sommige telefoonfabrikanten volgend jaar al de eerste TLE-telefoons in Europa op de markt brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

smartphone

Met MIT’s Vroom wordt je mobiele browser twee keer zo snel lees verder

Apple Qualcomm

‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’ lees verder

Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters