KPN start in 2011 met het testen van LTE

Provider KPN is van plan om in februari 2011 te starten met een LTE-test. De test zal het gehele jaar duren en eind 2011 mag een beperkt aantal consumenten meedoen.

KPN heeft laten weten dat het in februari 2011 voorzichtig gaat beginnen met het testen van LTE. De telco doet dit samen met mastenbouwer Nokia Siemens Networks die de infrastructuur voor KPN zal gaan verzorgen. LTE wordt in Europa gezien als de opvolger van HSDPA en zal hier dan ook bekend worden als 4G (UMTS is 3G en HSDPA 3.5G).

LTE staat voor Long Term Evolution. De nieuwe techniek biedt theoretisch downloadsnelheden tot 100 Mb/s en een uploadsnelheid van rond de 40 Mb/s. De proef vindt plaats in een gebied van 20 km2 in Den Haag en Voorburg. De test heeft voor KPN als doel de technische mogelijkheden van LTE te onderzoeken en vooral te leren.

Later in 2011 volgt een zogeheten friendly user pilot, een gebruikerstest onder bedrijven en organisaties. Het is de intentie van KPN om ook in deze pilot met Nokia Siemens Networks samen te werken.

De telco kan nog niet zeggen wanneer LTE daadwerkelijk door consumenten gebruikt kan worden. Dit is mede afhankelijk van smartphones die deze nieuwe technologie moeten gaan ondersteunen. Volgens de telco kan dit nog wel een aantal jaren duren, hoewel sommige telefoonfabrikanten volgend jaar al de eerste TLE-telefoons in Europa op de markt brengen.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters