KPN start net voor EK met Mobiele TV

KPN zegt nog aan ‘de vooravond van het EK Voetbal’ te starten met de verkoop van digitale televisie op mobieltjes. De toestellen maken gebruik van de mobiele Digitenne-variant DVB-H.

Dat zegt KPN-bestuurslid Baptiest Coopmans woensdag in het AD. ‘Begin juni zullen we televisie op de mobiele telefoon gaan brengen. Aan de vooravond het Europees Kampioenschap voetbal komen we met tien televisiekanalen. Die zijn op de speciale mobiele telefoon zijn ontvangen.’ Een demonstratie van de DVB-H-techniek met een nieuwe Nokia-telefoon mislukte ter plekke, schrijft het AD. KPN is nog aan het proefdraaien, zegt Coopmans. Een nieuwskanaal van gratis krant DAG zou een van de mobiele tv-kanalen worden, werd eerder al bekend.

DVB-H werd vorige maand door de Europese Commissie aangewezen als de Europese standaard voor tv op mobiele telefoons. De Commissie verwacht in 2011 een markt van 200 miljoen euro. In Duitsland brengt Vodafone in mei twee mobieltjes op de markt die geen gebruik maken van DVB-H, maar van DVB-T, de gewone digitale ether-tv die in Nederland ook wel bekend staat als ‘Digitenne’. De toestellen zijn de LG HB620T en GSmart T600.

De N96 van Nokia is een van de belangrijkste DVB-H-toestellen. Maar Samsung maakte woensdag ook meer gegevens bekend over een voor DVB-H geschikte telefoon, de P960, die bedoeld is voor de Europese markt. De P960 ondersteunt nu ook de mobiele tv-standaard OMA-BCAST van de Open Mobile Alliance. De P960 komt volgens Samsung in mei beschikbaar, maar de prijzen en landen zijn nog niet bekend.

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters