KPN start net voor EK met Mobiele TV

KPN zegt nog aan ‘de vooravond van het EK Voetbal’ te starten met de verkoop van digitale televisie op mobieltjes. De toestellen maken gebruik van de mobiele Digitenne-variant DVB-H.

Dat zegt KPN-bestuurslid Baptiest Coopmans woensdag in het AD. ‘Begin juni zullen we televisie op de mobiele telefoon gaan brengen. Aan de vooravond het Europees Kampioenschap voetbal komen we met tien televisiekanalen. Die zijn op de speciale mobiele telefoon zijn ontvangen.’ Een demonstratie van de DVB-H-techniek met een nieuwe Nokia-telefoon mislukte ter plekke, schrijft het AD. KPN is nog aan het proefdraaien, zegt Coopmans. Een nieuwskanaal van gratis krant DAG zou een van de mobiele tv-kanalen worden, werd eerder al bekend.

DVB-H werd vorige maand door de Europese Commissie aangewezen als de Europese standaard voor tv op mobiele telefoons. De Commissie verwacht in 2011 een markt van 200 miljoen euro. In Duitsland brengt Vodafone in mei twee mobieltjes op de markt die geen gebruik maken van DVB-H, maar van DVB-T, de gewone digitale ether-tv die in Nederland ook wel bekend staat als ‘Digitenne’. De toestellen zijn de LG HB620T en GSmart T600.

De N96 van Nokia is een van de belangrijkste DVB-H-toestellen. Maar Samsung maakte woensdag ook meer gegevens bekend over een voor DVB-H geschikte telefoon, de P960, die bedoeld is voor de Europese markt. De P960 ondersteunt nu ook de mobiele tv-standaard OMA-BCAST van de Open Mobile Alliance. De P960 komt volgens Samsung in mei beschikbaar, maar de prijzen en landen zijn nog niet bekend.

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters