KPN start pilot met HD Voice

Provider KPN is een pilot gestart met HD Voice. Toestellen die HD Voice ondersteunen en een KPN abonnement hebben kunnen gratis gebruik maken van HD Voice. Dankzij de techniek kunnen mensen kraakhelder met elkaar bellen.

De provider laat weten dat het nu begonnen is met het gratis aanbieden van HD Voice aan klanten die over een geschikt toestel beschikken. HD Voice is een techniek waarbij het belsignaal via UMTS loopt in plaats van de normale lijn. Dit heeft als voordeel dat het digitale signaal een stuk helderder is en geen last meer heeft van ruis of kraak. Ook filtert het toestel omgevingsgeluid weg waardoor er meer gefocused wordt op de stem van het toestel.

Gebruikers van All About Phones wisten eerder deze week al te melden dat ze al met HD Voice bij KPN te maken hebben gehad. De kwaliteit van de lijn was bij sommige gesprekken aanzienlijk beter dan bij de normale gesprekken. HD Voice heeft namelijk twee toestellen nodig die het ondersteunen om te kunnen werken. Zowel de ontvanger als zender heeft een toestel met HD Voice nodig. Alle fabrikanten beschikken over toestellen die HD Voice ondersteunen. Het gaat hierbij met name om smartphones met het Android OS.

Onduidelijk is hoe lang de pilot zal gaan duren en of het op termijn een betaalde addon zal gaan worden bij KPN. Meer informatie over HD Voice is te vinden op de website van KPN.

Sony Ericsson Alle 2011 Android-smartphones
HTC Sensation, Sensation XL, Sensation XE, Rhyme
Samsung Galaxy S2, Galaxy S Plus, Galaxy Note
Nokia Lumia 710, Lumia 800, E6, 700, 300
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters