KPN start uitrol 4G bellen voor Samsung Galaxy S6-gebruikers

KPN start vandaag met de uitrol van 4G bellen. Dat maakt de provider via een persbericht bekend. Na meerdere succesvolle tests met Samsung worden klanten de komende maanden stapsgewijs overgezet naar de nieuwe technologie, mits hun telefoon deze standaard ondersteunt. Daardoor zouden zij onder meer sneller verbinden en met een betere kwaliteit kunnen bellen en tijdens het bellen een 4G-internetverbinding houden.

Samsung Galaxy S6 (Edge)-gebruikers kunnen als eerste 4G bellen

KPN 4G bellenSamsung Galaxy S6 (Edge)-gebruikers die KPN als provider hebben zijn de eersten die het 4G bellen, ook wel Voice over LTE of VoLTE genoemd, mogen gebruiken. Zij krijgen vanaf vandaag beschikking over de nieuwe functie. Het aantal gebruikers dat gebruik kan maken van 4G bellen, moet de komende maanden groeien. Ook omdat de verwachting is dat steeds meer smartphones deze functie gaan ondersteunen. KPN zet erop in dat het de nieuwe standaard wordt.

Eerder gebruikten telefoons het 4G-netwerk alleen voor mobiel dataverkeer. Voor bellen grepen toestellen terug op het 3G- of 2G-netwerk. Daarom moest het regelmatig wisselen tussen de netwerken. Met de nieuwe functie van KPN hoeft dat niet meer.

Bellen over Wi-Fi

In 2017 wil KPN ook het bellen over Wi-FI (VoWiFi) introduceren. Zo kunnen klanten die binnenshuis geen goed 4G-bereik hebben alsnog goed bellen. De telefoon moet automatisch het sterkste netwerk kiezen, 4G of Wi-Fi. KPN verwacht de eerste tests begin 2017 te doen. Later in het jaar verwacht het bedrijf de functie officieel te introduceren.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters