KPN stevent af op een vijandige overname

Het Nederlandse bedrijf KPN lijkt af te stevenen op een vijandige overname door América Móvil. Het Mexicaanse concern blijkt al 21 procent van de aandelen in handen te hebben van KPN.

KPN logo

De overnamestrijd tussen América Móvil en KPN lijkt een nieuwe fase in te gaan. Nadat het Mexicaanse bedrijf een bod voor bijna 28 procent van de aandelen van KPN had uitgebracht ter waarden van 3.2 miljard euro, lijken de twee bedrijven in een waar haantjes gevecht beland te zijn als het gaat om het winnen van de aandeelhouders van KPN. Zo wist KPN haar aandeelhouders te adviseren om niet in te gaan op het bod van de Mexicaan omdat de geboden 8 euro per aandeel veel te laag zou zijn en KPN zou onderwaarderen.

Sindsdien lijkt América Móvil in alle stilte langzaam maar zeker meer aandelen over gekocht te hebben van aandeelhouders van KPN. Hierdoor blijkt plots dat het bedrijf al bijna 21 procent van de aandelen van KPN in handen heeft, zo meldt RTL-Z. Aandeelhouders lijken nu te beseffen dat een overname van América Móvil van KPN wel erg dichtbij is en willen nu van hun KPN-aandelen af nu de prijs nog relatief hoog is. Hierdoor lijkt de overname in een stroomversnelling te komen doordat de aandeelhouders het advies van KPN naast zich neer leggen.

Het aandeel KPN staat hierdoor inmiddels 4,3 procent lager op 7,16 euro per aandeel. Dat is bijna een euro minder dan het bod van América Móvil dat op 8 euro per aandeel ligt. KPN heeft nog niet gereageerd op de nieuwe ontwikkelingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters