KPN stopt over enkele jaren met GSM-netwerk

Steve Hufton, woordvoerder van KPN, heeft bij de website Tweakers.net gemeld dat KPN over enkele jaren zijn GSM-netwerk gaat platleggen en al het verkeer over zal gaan zetten op het UMTS-netwerk.

KPNVolgens KPN heeft het bedrijf de infrastructuur om al het GSM-verkeer over te zetten op het UMTS-netwerk. “We hoeven nog niet alles te gebruiken, omdat we door de overname van Telfort de beschikking hebben over twee netwerken. Die gaan we volledig inzetten tijdens het uitfaseren van het gsm-netwerk.”, aldus Steve Hufton tegenover Tweakers.

Alle mobieltjes die geen beschikking hebben over UMTS, ook wel bekend als 3G, zullen dan niet meer van het KPN-netwerk gebruik kunnen maken. Voorlopig hebben nog niet alle mobieltjes 3G maar het marktaandeel groeit wel dermate snel dat het een logische ontwikkeling is voor providers om deze overstap te maken. KPN wilde nog geen datum geven wanneer het netwerk plat zou gaan en daardoor bleef het bij “over enkele jaren”. KPN was in 1994 het allereerste telecombedrijf dat een GSM-netwerk opzette in Nederland en heeft inmiddels de grootste klanditie op dat netwerk in Nederland.

Bron: Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. john -

    ik hoop wel dat je op de vele open plekken, waar de telefoon nu nog overschakelt op gsm omdat er geen umts-bereik is, dan wel een voorziening krijgt, zodanig dat je bereikbaar blijft

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters