KPN stopt over enkele jaren met GSM-netwerk

Steve Hufton, woordvoerder van KPN, heeft bij de website Tweakers.net gemeld dat KPN over enkele jaren zijn GSM-netwerk gaat platleggen en al het verkeer over zal gaan zetten op het UMTS-netwerk.

KPNVolgens KPN heeft het bedrijf de infrastructuur om al het GSM-verkeer over te zetten op het UMTS-netwerk. “We hoeven nog niet alles te gebruiken, omdat we door de overname van Telfort de beschikking hebben over twee netwerken. Die gaan we volledig inzetten tijdens het uitfaseren van het gsm-netwerk.”, aldus Steve Hufton tegenover Tweakers.

Alle mobieltjes die geen beschikking hebben over UMTS, ook wel bekend als 3G, zullen dan niet meer van het KPN-netwerk gebruik kunnen maken. Voorlopig hebben nog niet alle mobieltjes 3G maar het marktaandeel groeit wel dermate snel dat het een logische ontwikkeling is voor providers om deze overstap te maken. KPN wilde nog geen datum geven wanneer het netwerk plat zou gaan en daardoor bleef het bij “over enkele jaren”. KPN was in 1994 het allereerste telecombedrijf dat een GSM-netwerk opzette in Nederland en heeft inmiddels de grootste klanditie op dat netwerk in Nederland.

Bron: Tweakers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. john -

    ik hoop wel dat je op de vele open plekken, waar de telefoon nu nog overschakelt op gsm omdat er geen umts-bereik is, dan wel een voorziening krijgt, zodanig dat je bereikbaar blijft

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters