KPN stopt per 1 juni met DVB-H

KPN heeft bekend gemaakt dat de provider per 1 juni stopt met het aanbieden van mobiele tv via haar DVB-H-netwerk. De telco is van mening dat er geen toestellen zijn uitgekomen die de technologie ondersteunen en zag als gevolg daarvan haar klantenbestand voor de dienst gestaag afnemen.

Samsung P960 dvb-h

Provider KPN heeft in een persbericht laten weten dat het gaat stoppen met het aanbieden van haar mobiele tv-dienst. Het zogenaamde MobielTV-netwerk van de telco, op basis van de DVB-H technologie, lijkt aan het kortste eind te gaan trekken aangezien de klandizie bij KPN voor de dienst gestaag afneemt. Volgens KPN maakten een jaar na de introductie van MobielTV ongeveer 40.000 mensen gebruik van de dienst. Dit aantal is nu afgenomen tot ongeveer 20.000 klanten en lijkt verder te dalen richting het nulpunt.

Het grootste probleem van het falen van de dienst is volgens KPN het feit dat er geen nieuwe toestellen uitgekomen zijn die het netwerk ondersteunen. Alleen Samsung, Nokia en LG hebben met de P960, N96 en de KB620 drie toestellen in de Nederlandse markt gebracht die het netwerk van KPN ondersteunden. Sindsdien heeft alleen Nokia een kleine ontvanger voor haar smartphones uitgebracht die niet breed in de markt beschikbaar was.

Als gevolg hiervan heeft KPN besloten het netwerk uit te schakelen en de vrijgekomen bandbreedte in te richten voor het Digitenne-netwerk. Per 1 juni zal de dienstverlening stoppen voor DVB-H. Klanten die nog een televisie-abonnement voor hun mobieltjes hebben bij KPN, krijgen de komende weken een brief met meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters