KPN stopt per 1 juni met DVB-H

KPN heeft bekend gemaakt dat de provider per 1 juni stopt met het aanbieden van mobiele tv via haar DVB-H-netwerk. De telco is van mening dat er geen toestellen zijn uitgekomen die de technologie ondersteunen en zag als gevolg daarvan haar klantenbestand voor de dienst gestaag afnemen.

Samsung P960 dvb-h

Provider KPN heeft in een persbericht laten weten dat het gaat stoppen met het aanbieden van haar mobiele tv-dienst. Het zogenaamde MobielTV-netwerk van de telco, op basis van de DVB-H technologie, lijkt aan het kortste eind te gaan trekken aangezien de klandizie bij KPN voor de dienst gestaag afneemt. Volgens KPN maakten een jaar na de introductie van MobielTV ongeveer 40.000 mensen gebruik van de dienst. Dit aantal is nu afgenomen tot ongeveer 20.000 klanten en lijkt verder te dalen richting het nulpunt.

Het grootste probleem van het falen van de dienst is volgens KPN het feit dat er geen nieuwe toestellen uitgekomen zijn die het netwerk ondersteunen. Alleen Samsung, Nokia en LG hebben met de P960, N96 en de KB620 drie toestellen in de Nederlandse markt gebracht die het netwerk van KPN ondersteunden. Sindsdien heeft alleen Nokia een kleine ontvanger voor haar smartphones uitgebracht die niet breed in de markt beschikbaar was.

Als gevolg hiervan heeft KPN besloten het netwerk uit te schakelen en de vrijgekomen bandbreedte in te richten voor het Digitenne-netwerk. Per 1 juni zal de dienstverlening stoppen voor DVB-H. Klanten die nog een televisie-abonnement voor hun mobieltjes hebben bij KPN, krijgen de komende weken een brief met meer informatie.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters